Španija - Engleska, Sterling
twitter.com/uefaeuro
Španija - Engleska, Sterling

twitter.com/uefaeuro

Španija - Engleska, Sterling, Foto: twitter.com/uefaeuro

Englezi su se osvetili Špancima za poraz na Vembliju od 2:1 u drugom kolu LN i naneli "crvenoj furiji" prvi poraz na domaćen terenu posle 15 godina.

"Gordi albion" je maltene rešio pitanje pobednika u prvom poluvremenu jer je u tom delu igre mrežu Španaca tresao čak tri puta.

Za Engleze su pogađali Sterling (dva puta) i Rašford, a stadion Benito Viljamarin je ostao u šoku već posle prvih 45 minuta.

U drugom delu igre "crvena furija" je, prema očekivanjima, krenula veoma ofanzivno. Pako Alkaser je potvrdio da se nalazi u životnoj formi i smanjio je prednost gostiju na 3:1 golom u 58. minutu.

Španci su urgirali kod sudije Marčinjaka za jedanaesterac, ali je Poljak ostao "nem".

https://www.youtube.com/watch?v=M3VbalTgqQY

Luis Enrike je pokušao da osveži svoj sastav ubacivanjem Paka, Sebaljosa i Morate, ali niko iz ekipe domaćina nije uspevao da ozbiljnije ugrozi gol Pikforda.

Napadi su se rešali, Englezi su čuvali prednost, a u poslednjih dvadesetak minuta nije se videlo previše toga zanimljivog. Ritam meča je opao, Englezi nisu imali potrebe da napadaju, a Španci nisu uspevali da dođu do drugog gola i učine meč rezultatski zanimljivijim.

Ipak, meč je produžen sedam minuta i u samoj završnici umalo da dođe do drame. Alonso je pogodio stativu pri isteku vremena, a onda je Serhio Ramos uspeo da zatrese mrežu Pikforda i smanji na 3:2.

Sudija Marčinjak ipak nije hteo ni da dopusti Špancima da izvedu loptu sa centra i odmah nakon gola defanzivca Reala odlučio je da svira kraj.

PROČITAJTE JOŠ:

 

 

Ostrvljani sada imaju učinak od po jedne pobede, jednog poraza i jednog remija, dok su Španci, posle dva trijumfa, zabeležili prvi poraz.

Španija svoj naredni, poslednji meč u grupnoj fazi Lige nacija igra 15. novembra na gostovanju Hrvatskoj, dok Englezi dočekuju "vatrene" tri dana kasnije.

U jedinom preostalom meču Lige A Lige nacija koji je odigran u ponedeljak Švajcarska je odnela veoma bitnu pobedu sa Islanda i trijumfovala rezultatom 2:1.

Švajcarci su, posle poraza na gostovanju u Belgiji, pobedili Islanđane po drugi put, ali ovoga puta manje ubedljivo nego prethodni (6:0). Kod prvog gola "sajdžija" asistirao je Granit Džaka, dok je kod drugog gola precizno dodavanje uputio Đerdan Šaćiri.

Island je porazom ostao zakucan za dno tabele i zvanično će se od naredne sezone Lige nacija takmičiti u Ligi B.

Goste je u vođstvo doveo Haris Seferović golom u 52. minutu, da bi na 2:0 povisio Lang 15 minuta kasnije. Na konačnih 2:1 smanjio je Finbogason u 81. minutu meča.