Ljubinko Drulović
M. Metlaš
Ljubinko Drulović

M. Metlaš

Ljubinko Drulović, Foto: M. Metlaš

„Petarda“ Rusima u poslednjem ovogodišnjem meču nikog nije ostavila ravnodušnim, ali samo na tren - dok misli ne odu samo nekoliko dana unazad, do poraza od Škotske u finalu baraža za EP.

I bivši selektor Ljubinko Drulović, kaže to u razgovoru za „Alo!“, zadovoljan je pobedom „orlova“ u meču Lige nacija (5:0), ali...
- Uvek je dobro kada se postigne pet golova, pa još kad pobedu ostvari iznuđeni sastav. Dobro je i što smo ostali u B diviziji Lige nacija, međutim, nismo otišli na Evropsko prvenstvo, a to je bio glavni cilj - priča Drulović.

Srbija

Alo/Vladimir Marković

Srbija, Foto: Alo/Vladimir Marković

Odluku o sudbini selektora Ljubiše Tumbakovića naš sagovornik ostavlja čelnicima FSS-a i vraća se na svoje iskustvo na klupi „orlova“, doduše u statusu vršioca dužnosti (2013-2014).

- Ušao sam u istoriju kao neko ko je Srbiji doneo prvu medalju u fudbalu (omladinsko zlato na EP 2013). Iz A tima koji sam predvodio na četiri utakmice njih šestorica su sada reprezentativci. Samo jednu utakmicu sam izgubio, i to od Brazila. Ubeđen sam da bi Srbija igrala na Evropskom prvenstvu 2016. da sam ostao selektor i da bi danas imala ozbiljan tim. Veliko iskustvo kao igrača i kao trenera mi daje za pravo da kažem šta mislim. Žao mi je što tada nisam nastavio s poslom, nažalost, tako su drugi odlučili - kaže on.

Prvaci sveta moraju biti nosioci A tima

Drulović očekuje smenu generacija u državnom timu posle proćerdanog kvalifikacionog ciklusa za EVRO 2020.

- Neki igrači više neće igrati za reprezentaciju. Ušli su u ozbiljne godine. Možda ih više neće ni pozivati. Ali hvala bogu imamo mnogo mladih igrača koji su bili šampioni Evrope i sveta i koji će biti nosioci igre A tima - siguran je on.

Na konstataciju da zvuči kao da su se ogrešili o njega, Drulović dodaje:

- Tako je, ali ne govorim samo o sebi. Ogrešili su se i o pokojnog Radomira Antića, o Veljka Paunovića, Slavoljuba Muslina... Svi mi se borimo za karijeru, ali činjenica je da svako ko je postigao neki rezultat sklonjen iz nacionalnog tima. To je najveći problem u našem fudbalu.