Detalji sa meča Crvena Zvezda U19 - Napoli U19
V. Marković
Detalji sa meča Crvena Zvezda U19 - Napoli U19

V. Marković

Detalji sa meča Crvena Zvezda U19 - Napoli U19, Foto: V. Marković

Već u prvom napadu Napoli je ozbiljno zapretio, međutim, udarac glavom Gaetana završio je pored stative.

Posle početnog odmeravanja snaga gosti su krenuli žustrije u napad. U 12. minutu nisu iskoristili situaciju jedan na jedan, ali je zato 60 sekundi kasnije štoper Alberto Sense iskoristio smušenost defanzivaca Zvezde, koji su posle kornera dozvolili da lopta padne u peterac, i neometan poslao loptu u mrežu.

 

Nije se dugo cekalo na odgovor Zvezde. Tandem koji je sa prvim timom odradio pripreme - Joveljić i Terzić, režirao je izjednačenje.

Terzić je centrirao s leve strane, a Joveljić majstorski glavom prevario golmana Napolija koji je ostao na krivoj nozi.

Fudbaleri Zvezde i Napolija do 19 godina u nastavku su igrali dosta opreznije, želeći pre svega da ostanu neporaženi.

Bratislav Živković s jedne, odnosno Roberto Baronio s druge su promenili dosta igrača, ali je odnos snaga na terenu kao i u prvom delu igre bio izjednačen.

Ruku na srce, gosti iz Napulja su, očigledno je, iskusniji u ovom takmičenju pošto su njihove starije kolege redovni učesnici Lige šampiona prethodnih godina.

Što se mladih fudbalera crveno-belih tiče, s obzirom da prvi put igraju u ovom takmičenju, ostavili su vrlo dobar utisak. I još bitnije, uzeli su prve bodove za Zvezdu u Ligi šampiona.

De Laurentis, Terzić, Milojević...

Utakmici omladinaca Crvene zvezde i Napolija na Banovom brdu prisustvovali su funkcioneri dva kluba, ali i bivši igrači crveno-belih. Najveću pažnju, očekivano, izazvao je predsednik Napolitanaca, kontraverzni Aurelio De Laurentis. Poznati italijanski filmski producent je tokom pauze na poluvremenu strpljivo pozirao sa srpskim fanovima koji su želeli da se fotografišu s njim. Trener prvog tima Zvezde Vladan Milojević gledao je prvo poluvreme, dok su Zvezdan Terzić i Mitar Mrkela ostali do kraja utakmice. Meč su s tribina posmatrali još i Vladimir Petrović, Dragan Mladenović i drugi.