Crvena zvezda
Printskrin: FK Crvena zvezda
Crvena zvezda

Printskrin: FK Crvena zvezda

Crvena zvezda, Foto: Printskrin: FK Crvena zvezda

Koliko god ambicije Crvene zvezde u kvalifikacijama za Ligu šampiona bile velike, prvo evropsko gostovanje uvek je veliki problem, pogotovo ako su u pitanju daleke destinacije. Žreb je ove godine crveno-belima dodelio litvanski Spartaks, a meč se igra u sredu od 18 časova u Rigi, koja je od Beograda udaljena nešto manje od 1.500 kilometara.

Kosorić

Alo!/Promo

Kosorić, Foto: Alo!/Promo

- Crvena zvezda je favorit, u to niko ne sumnja, ali mi se ne predajemo. Spartaks je ove godine dobio novog vlasnika, ostalo je nas nekoliko igrača i sada smo neka vrsta filijale Spartaka iz Moskve. Promenjena je travnata podloga na stadionu i biće lepo da se igra, mada ne očekujem na tribinama više od 2.000 navijača - kaže Aleksandar Kosorić, kapiten Spartaksa, i dodaje:

Zbog „delija“ se igra u Rigi

Fudbalski klub Spartaks kao domaćin nastupa u gradu Jurmalu, ali će duel protiv srpskog šampiona biti odigran u glavnom gradu Rigi.

- Prošle godine smo evropske mečeve igrali na našem stadionu, ali je sada odlučeno da protiv Zvezde nastupamo u Rigi. Razlog je dolazak „delija“, a taj objekat ima tri tribine, pa je mnogo lakše organizovati susret - otkriva Kosorić.

- Vreme će biti oko 20 stepeni, a naš rival treba da se navikne na bele noći. Mrak ovde pada oko 23.30, a sviće već u četiri sata posle ponoći. To bi moglo da im napravi problem.

 Defanzivac rođen na Palama je tokom karijere branio boje Partizana, čiji je i veliki navijač, ali kaže da to za njega neće biti dodatni motiv.

- U svaki duel ulazim s istim motivom i nema ovo nikakve veze s tim što navijam za Partizan. Među aktuelnim igračiam Zvezde imam dosta prijatelja s kojima sam nastupao u Radu. Tu su Milan Borjan, Nikola Stoiljković, Vujadin Savić i Aleksandar Pešić. Mi ćemo u sredu biti rivali, ali ukoliko im nešto tokom boravka u Rigi bude potrebno, uvek mogu da se oslone na mene i ja ću im pomoći koliko mi to obaveze budu dozvoljavale - kaže Kosorić.