FK Voždovac
Foto: Privatna arhiva/FK Voždovac

 

Reprezentativac Jamajke stigao je u tim iz Braće Jerković na jednogodišnju pozajmicu iz Tuluza.

Dvadesetsedmogodišnji krilni fudbaler ponikao je u Tivoli Gardensu, zatim je karijeru gradio u inostranstvu, počevši od Njujork Red Bulsa, Tampa Beja, Finiks Rajzinga, Ledžiona odakle je u januaru 2022. godine prešao u francuskog prvoligaša.

Prošlu polusezonu proveo je u Francuskoj u redovima Šamoa Niora.

U dresu sa državnim timom nastupio je na 26 utakmica, na kojima je postigao četiri gola.

Sportski direktor kluba iz Zaplanjske, gospodin Bojan Leontijević, predstavio je najnovije pojačanje Zmajeva.

- Nedostajao nam je u rosteru igrač na poziciji desnog krila i po mogućstvu drugog centralnog napadača, a izbor je pao na Flemingsa. Dolazi iz takmičarskog ritma, tako da nadamo se da će pomoći našem mladom timu da iskaže u potpunosti svoj potencijal. Dugo smo pregovarali sa njim i francuskim klubom. Očekujemo da vrlo brzo prihvati sve zahteve i principe igre i sigurni smo da smo napravili dobar posao - rekao je gospodin Leontijević.

Momak rođen u Kingstonu i pre dolaska na Krov znao je da su Zmajevi najmlađa ekipa u svim evropskim ligama najvišeg ranga. 

- Znao sam da dolazim u najmlađi tim u Evropi. Istraživao sam malo o klubu, igračima, rezultatima u prošlosti. Tim mi je na prvom mestu i daću sve od sebe da kao ekipa napravimo što bolje rezultate - izjavio je novi fudbaler Voždovca. 

Dolaskom u klub sa Dušanovca biće u prilici da prvi put igra iznad tržnog centra, dok je u Red Bulsima već nastupao na terenu sa veštačkom podlogom

- Nikad nisam igrao na ovakvom stadionu, koji se nalazi na krovu tržnog centra, izgleda veoma kreativno. Imam iskustvo igranja na veštačkoj travi, prija mi, jer tako i moja brzina može da dođe do izražaja.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading