Navijači AEK-a
Foto: EPA/EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Roditelji huligana smatraju da su im deca ugrožena u grčkim zatvorima, te da bi premijer morao da učini sve što je u njegovoj moći kako bi ih izolovali od ostalih.

STRAVIČNE SCENE U ATINI Još jedan sukob policije i navijača, građani bežali u panici

- Molimo Vas da koristite politički uticaj Vaše funkcije kako bi oni imali pravično suđenje i tretman koji u najvišoj meri štiti njihova ljudska prava. Zbog sigurnosti naših pritvorenih mladića, neophodno je da u zatvoru ostanu zajedno, izolovani od drugih zatvorenika. U suprotnom, gotovo je sigurno da će, uz užasan i nepotreban gubitak života mladog Grka za koji izražavamo najdublje žaljenje, doći do još veće tragedije, osvete grčkih navijača i u krajnjem dodatne eskalacije sukoba - piše u pismu poslato Plenkoviću, a prenosi Hina.

Zabrinuti i zbog izveštaja iz Saveta Evrope iz 2022 u kojem se oštro kritikuje prenatrpanost, korupcija čuvara, premlaćivanja, pa i ubistva zatvorenika u grčkim zatvorima.

- Potpuno smo svesni da naši članovi porodica moraju odgovarati za dela koja su počinili, ali pritom je nužno da ne budu tretirani kao ubice što, prema do sada poznatim činjenicama, oni nisu. Želimo da Vas upoznamo sa činjenicom da su njihova lična imena, zajedno s imenima nas roditelja, brojevima ličnih isprava i gradovima u kojima su izdate, izašli u grčkim medijima. Pritom su precrtana sva imena grčkih zatvorenika kako ne bi bila vidljiva. Objavljena je takođe lična karta mladića od 19 godina uz navod da se radi o ubici Grka, iako on sa ubistvom nema nikakve veze - ističe se na kraju pisma.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading