Dinamo Zagreb
Foto: EPA/EPA-EFE/GEORGE VITSARAS

Huligani Dinama iz Zagreba napravili su nezapamćene nerede na ulicama Atine i prilikom tuče u kojoj su učestvovali navijači njihove bratkse grupe koja podržava Panatinaikos i rivala AEK-a iz Atine poginuo je Mihalis (29). Zbog nereda je uhapšeno preko 100 osoba, a najmanje 13 osumnjičeno je za ubistvo navijača - među njima i jedan Albanac. 

Iako su u prvi mah sumnjivi bili navijači iz Hrvatske i članovi grupe "Gate13" koja podržava Panatinaikos, detalji iz istrage mogli bi da odvedu ceo proces u drugom pravcu. Albanski navijač, koji tvrdi da se slučajno zatekao na licu mesta jer je čekao metro na obližnjoj stanici, priznao je da je kod sebe imao nož! 

GRČKI MEDIJI O "BED BLU BOJSIMA" Izazvali tuču sa "delijama" u Zagrebu, drže slike Pavelića, ubrzali raspad Jugoslavije

FK AEK

AP Photo/Petros Giannakouris

 

-Dogovorio sam sastanak sa svojom devojkom na stanici 'Perisos' kako bismo zajedno nastavili za Pirej, s ciljem da stignemo do Galacija. Dok sam čekao ispred stanice čuo sam povike, eksplozije i video baklje te sam otišao da vidim šta se događa. Nisam učestvovao u napadima. Preklopni nož koji sam nosio služi mi za posao - ispričao je Albanac.

Po informacijama koje imaju Grci, ovaj navijač ima 22 godine i radi kao električar. On je demantovao da ima ikakve veze sa sukobima koji su se dogodili na ulicama Atine, dok je zanimljivo da su svi uhapšeni navijači iz Hrvatske dali slične iskaze. Kako pišu hrvatski mediji, pozivajući se na grčke sajtove, oni se drže zajedničke priče.

-Otišli smo na stadion OPAP ARENA da gledamo trening naše ekipe Dinamo Zagreb, dan pre utakmice s AEK-om. Iznenada smo se našli u haosu. Nasilni incidenti su trajali najmanje pola sata. Nisam bio na dovoljnoj udaljenosti da bih mogao videti ko je zaista nožem povredio nesretnog Mihalisa Kacurisa. To je gnusan čin, duboko žalim što se to dogodilo - navodno je rekao jedan od uhapšenih, dok su drugi državljani Hrvatske imali gotovo identične iskaze.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading