huligani
Foto: EPA/EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Ročište bi trebalo da počne sutra u podne, a završetak se očekuje u nedelju, javlja agencija ANA. Saslušanja bi trebalo da budu obavljena u grupama od 10 do 12 ljudi, sa svakim od tri istražitelja.

Grčko javno tužilaštvo podnelo je krivične prijave protiv 104 osobe, od kojih su većina hrvatski navijači, a terete se za četiri krivična dela i sedam prekršaja tokom incidenta u predgrađu Atine Novoj Filadelfiji, objavila je Hina.

Krivična dela sa kojima se suočavaju su ubistvo s namerom, učestvovanje u zločinačkoj organizaciji, eksplozija i posedovanje eksploziva. Prekršaji koji im se stavljaju na teret su narušavanje mira, opasne telesne povrede, uništavanje tuđe imovine, podmićivanje, ilegalno nošenje oružja, upotreba oružja i posedovanje baklji.

Agencija sdna.gr javlja, pozivajući se na policijske izvore, da je Grk, poznati navijač Panatinaikosa, koji je odslužio zatvorsku kaznu i bio na uslovnoj slobodi poslednjih šest meseci, navodno visoko na spisku osumnjičenih za ubistvo Kacurisa.

Kako piše lawandorder.gr, među uhapšenima je i taj Grk, a policija je uzela njegove otiske i genetski materijal. Uzrok smrti 29-godišnjeg navijača AEK-a Mihalisa Kacurisa bila je duboka rana na podlaktici od uboda nožem, koju je zadobio u tuči navijača AEK-a i zagrebačkog Dinama u predgrađu Atine Novoj Filadelfiji, navodi se u forenzičkom uzveštaju koji je objavljen danas. U izveštaju se ističe da je uzrok smrti duboka rana na podlaktici koja ukazuje da je žrtva najverovatnije pokušala da se odbrani. Ubod nožem izazvao je nekontrolisano krvarenje od čega je Kacuris preminuo u roku od deset minuta, navodi se u izveštaju, objavio je "Katimerini".

Policija u severnoj Grčkoj uhapsila je danas sedam Rumuna koji su nosili noževe i zaštitnu opremu, zbog zabrinutosti da bi moglo doći do novog nasilja među navijačima, javio je AP. Sedam Rumuna uhapšeno je u blizini grčke granice sa Bugarskom, nakon što je policija pronašla tri noža tokom pregleda vozila, kao i limenke sa sprejom i zaštitnu opremu koja se koristi za boks, saopštile su vlasti. Grčki klub Olimpijakos igra danas protiv belgijskog Genka u kvalifikacijama za Ligu Evrope u Pireju, u blizini Atine, pod pojačanim merama bezbednosti.

Nakon ubistva Kacurisa otkazana je utakmica kvalifikacija za Ligu šampiona između AEK-a i zagrebačkog Dinama. Uprkos protestima AEK-a, koji traži da se hrvatski klub suspenduje iz evropskog takmičenja, dva tima će se sastati u Zagrebu sledeće nedelje, a nekoliko dana kasnije uslediće revanš u Atini. Uprkos pojačanom prisustvu policije u grčkoj prestonici, grupa mladića je danas razbila izlog kafića u centru Atine pored stadiona Panatinaikosa. Policija je privela 11 osoba nakon što su razbijeni izlozi, saopštile su vlasti.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading