Atina
Foto: AP/AP Photo/Thanassis Stavrakis

Vest o smrti navijača AEK-a Mihalisa Kucurisa (29), tema je broj jedan i utakmice u kvalifikacijama za Ligu šampiona pale su u drugi plan.

On je, zajedno sa brojnim drugim navijačima grčkog tima, pokušao da se spasi kada su navijači iz Hrvatske napravili nerede na ulicama u okolini stadiona.

Preko 100 osoba uhapšeno je zbog nereda, mnogi od njih već su izvedeni pred sud, a s raznih strana stižu svedočenja. Za grčki ANT1 pričao je Hristos, prijatelj poginulog navijača koji je bio uz njega tokom napada.

U emotivnoj ispovesti Hristos je govorio o trenucima u kojima je Mihalis izgubio život, načinu na koji je želeo da mu pomogne, kao i devojci koja se potrudila da spasi život njegovog prijatelja. Otkrio je i šta su bile poslednje reči tragično nastradalog navijača.

- Oprosti mi brate, nisam uspeo. To želim da ti poručim - rekao je na početku svoje ispovesti Hristos i zatim nastavio:

- Trčali smo kako bismo pbegli i u jednom trenutku sam čuo Mihalisov glas. ‘Brate, uboli su me, krvarim‘, rekao mi je. Prešli smo oko 100 metara i zaklon našli ispred crkve. On je sve vreme žestoko krvario, a s nama je bila i jedna devojka s kojom smo zajedno seli u separe. Mihalis je u jednom trenutku poželeo da legne, ali mu to nismo dopustili. Ta devojka ga je celo vreme pazila, glumila je medicinsku sestru i radila je sve što je mogla.

Atina

AP Photo/Thanassis Stavrakis

 

 

Hristos je motorom koji je našao u blizini otišao po hitnu pomoć, ali policija nije dozvoljavala nikome da se približi delovima grada u kojem su neredi. Zbog toga se dovijao i morao da pronađe način kako da pomogne prijatelju koji je krvario nakon uboda nožem i udaraca koje je zadobio dok je ležao na zemlji.

- Nije bilo vozila hitne pomoći iako su je mnogi zvali. Koliko sam čuo policija nije dozvolila hitnoj pomoći ni vatrogascima da dođu dvadesetak minuta. Ja sam slučajno uspeo pronaći jedna privatna ambulantna kola i molio čoveka da dođe kod stadiona, da ima puno povređenih ljudi i da mi prijatelj umire. Tako je hitna pomoć došla do mesta zločina - rekao je Mihalisov prijatelj, koji tvrdi da je mladić u tim trenucima bio živ.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading