Dinamo Zagreb
Foto: EPA/EPA-EFE/GEORGE VITSARAS

Javno tužilaštvo Grčke podnelo je prijavu protiv 104 osobe uhapšene zbog nereda koji su se desili u Atini u noći između ponedeljka i utorka.

Stotinak navijača Dinama iz Zagreba napalo je navijače AEK-a i tom prilikom na smrt ranili 29-godišnjeg Mihalisa Kucurisa.

Posle detaljne istrage, policija u Atini je izdala novo saopštenje.

- Policija je oko 22.55 dobila informaciju da se u Atini pojavilo nekoliko automobila s hrvatskim tablicima koje su označene kao potencijalno opasne. Navijači su vozila napustili na željezničkoj stanici i tamo se počeli okupljati, a ubrzo su sa stance stigli i navijači AEK-a.

- Odmah nakon toga izbio je brutalan sukob. Obe strane su bacale baklje i koristile sve vrste oružja koje su im bile dostupne. Policijske snage su uspele brzo da reaguju i prekinu sukob te rasteraju većinu navijača, a trojica su odmah uhapšena. Nedugo posle tučnjave policija je uhvatila još jednu osobu, od ranije poznatu kao pripadnika navijačke grupe koja podržava grčki Panatinaikos.

- Na licu mesta su nađeni krvavi delovi odjeće, prazne staklene boce, dva noža s oštricama od osam i devet centimetara, a na jednom je bilo i tragova krvi. Osim toga, pronađena je letva kroz koju su zabijeni ekseri kako bi se koristila kao oružje. Ona je takođe bila krvava, kao i još jedan komad drveta koji je pronađen. Takođe su pronađena jedna metalna cev od 180 centimetara i jedan kamen s tragovima koji izgledaju kao krv - stoji u saopštenju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading