Atina
Foto: EPA/EPA-EFE/GEORGE VITSARAS

Javno tužilaštvo Grčke podnelo je prijavu protiv 104 osobe uhapšene zbog nereda koji su se desili u Atini u noći između ponedeljka i utorka.

Oko 150 huligana koji su došli iz Hrvatske napalo je 30-tak pristalica AEK-a i tom prilikom na smrt izboli 29-godišnjeg Mihalisa Kacurisa.

Tužilaštvo 104 uhapšene osobe, od kojih je većina državljana Hrvatske, tereti za četiri krivična dela i sedam prekršaja tokom krvavog obračuna u delu Atine koji se zove Nova Filadelfija, a gde se nalazi stadion AEK-a.

Hrvatski huligani se terete za ova četiri krivična dela:

- Ubistvo sa namerom - Učešće u zločinačkoj organizaciji - Eksplozijama - Posedovanju eksploziva.

Atina

EPA-EFE/ALEXANDER BELTES

 

 

Dodatno, Hrvati se terete i za narušavanje mira.

Sud u Solunu je nedavno sudio 12-rici navijača PAOK-a zbog ubistva Alkisa Kampanosa, pristalice Arisa. Sedmorica su dobila doživotnu kaznu zatvora zbog ubistva ih nehata, dok su petorica osuđena na po 20 godina zatvora.

Grčka je prošle godine povećala maksimalne kazne za učestvovanje u navijačkim incidentima sa šest meseci na pet godina robije.

To je loša vest za hrvatske huligane. Sudeći po praksi grčkih sudovima, mogla bi im biti određena kazna od mesec dana u istražnom zatvoru, dok se ne utvrdi ko su tačno ubice Mihalisa Kacurisa.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading