HITNO SAOPŠTENJE IZ ZAGREBA Oglasio se Dinamo zbog ubijenog navijača u Atini
Foto: EPA/EPA-EFE/ANTONIO BAT

Evropska fudbalska javnost ostala je u šoku zbog smrti 22-godišnjaka u Atini, koji je ubijen u stravičnoj tuči "Bed Blu Bojsa" i navijača AEK-a.

I pored zabrane dolaska gostujućih navijača od strane UEFA, "Bed Blu Bojsi"su u velikom broju planirano automobilima otputovali u Atinu, gde su u blizini stadiona AEK-a, izazvali jezive incidente i nožem usmrtili 22-godišnjeg navijača atinskog kluba. 

HRVATSKI HULIGANI IMALI SPECIJALAN PLAN Grčki mediji ogorčeni posle ubistva navijača AEK-a u Atini

Upravo tim povodom, oglasio se i Dinamo iz Zagreba, a saopštenje prenosimo u celosti.

- GNK Dinamo snažno osuđuje nerede koji su se sinoć dogodili u Atini, u kojima su prema izveštajima grčke policije te grčkih i hrvatskih medija, naši navijači bili uključeni u incident s navijačima grčkog fudbalskog kluba AEK. Takvi događaji nisu u skladu s vrednostima i etikom koje promovišemo kao klub i zajednica.

- Kao sportska organizacija, uvek smo posvećeni propagiranju fer igre, sportskog duha i pozitivne atmosfere na stadionima. Neredi ne samo da ugrožavaju sigurnost svih prisutnih, već i narušavaju reputaciju fudbala kao sporta koji spaja ljude i kulture. 

- Izražavamo svoju duboku zabrinutost zbog ovog incidenta. Nažalost, jedna osoba izgubila je život tokom nereda. GNK Dinamo ovim putem želi izraziti iskreno saučešće porodici preminule osobe. Još jednom napominjemo i pozivamo sve navijače Dinama da ne putuju na utakmicu u Grčku s obzirom da je UEFA u dogovoru s policijom donela odluku da se obe utakmice igraju bez gostujućih navijača.

- GNK Dinamo ostaje predan stvaranju okruženja u kojem se ljubav prema sportu izražava na pozitivan način, kroz zajedništvo, respekt i saradnju - navodi se u saopštenju zagrebačkog kluba.

Podsetimo, usled dešavanja protekle noći, odigravanje utakmice dovedeno je u pitanje. Meč je trebalo da bude odigran u utorak, od 20.45. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.   

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading