Kristijano Ronaldo
Foto: AP/AP/Amr Nabil

 

Hvalite me usta moja... Kad neće niko drugi, Kristijano Ronaldo podiže sam sebe na svetski pijedestal. Svejedno što je u 39. godini i što više nije u Evropi, pod svetlima najznačajnije fudbalske pozornice.

Kristijano Ronaldo

AP/Hussein Malla

 

UEFA uvodi Arape u LŠ?

UEFA razmatra uvođenje specijalne pozivnice za Ligu šampiona da bi i klubovi van Evrope mogli da igraju. Razlog je, kako navodi, italijanski „Kalčomerkato“, želja da se poveća popularnost takmičenja jer bi publika mogla i dalje da gleda zvezde koje su otišle u Aziju. Pre svih Kristijana Ronalda, ali i Benzemu, i druge...

Slavni Portugalac, štaviše, smatra da je fudbal na Starom kontinentu prevaziđen i da je budućnost - najpre zbog njega, naravno - na Bliskom istoku. Ne pominjući da tamo ima para kao peska u pustinji, kojim se privlače asovi. Njegov zemljak Ruben Neveš, saigrač našeg reprezentativca Sergeja Milinkovića Savića, jedini je to priznao.

- Glavni razlog dolaska u Saudijsku Arabiju je moja porodica, imam troje dece i divnu suprugu i želim da im pružim život o kojem sam sanjao - rekao je 26-godišnji vezista za koga je Al Hilal platio Vulvsima 55 miliona evra.

Kristijano Ronaldo

Profimedia

 

Ronaldo preksinoć, pošto je s Al Nasrom pukao ko zvečka od Selte na test utakmici u Portugalu (0:5), nije pričao o novcu - dobija godišnje 200 miliona evra! - već o značaju Pro lige.

- Neću se vraćati u Evropu, ta vrata sam zatvorio. Španska liga nema kvalitet, portugalska je dobra, ali nije vrhunska, nemačka je mnogo lošija nego što je bila, jedino što vredi je Premijer liga koja je daleko ispred. Govorio sam da će saudijska liga biti među pet najboljih na svetu u iduće tri godine, a već sledeće godine biće bolja od turske i holandske. Tu ne dolaze samo istrošeni igrači. Pogledajte Žotu i Neveša - rekao je Ronaldo.

U Arabiju su ovog leta stigli i Benzema, Kulibali, naš Sergej, Kante, Firmino...
- Ja sam svima otvorio vrata, sad svi dolaze. Na početku su me kritikovali, šta sad? Došao je veliki broj vrhunskih igrača, doći će ih još. Odluka da dođem bila je krucijalna za druge, to su činjenice. Kao i kad sam došao u Juventus, Serija A je bila mrtva, a onda je oživela. Gde god dođem, poveća se interes.

Aleksandar Mitrović

Profimedia

 

Mitrović: Pustite me na istok!

Pošto je Fulam odbio dve ponude za Aleksandra Mitrovića, od 30 i 35 miliona, Al Hilal je poslao u London i treću - 40 miliona evra. Britanski mediji navode da će „kolibari“ najzad popustiti i prodati najboljeg igrača, pa i zbog njegovog pritiska da to učine. Srpskom asu se ide u Arabiju, gde bi imao nedeljnu platu oko 150.000 evra. Na Ostrvu ima trećinu od toga.

 

Malo je pecnuo i arhirivala Lionela Mesija, indirektno doduše.

- Ne razmišljam o odlasku u Ameriku. Saudijska liga je mnogo bolja nego MLS i moja budućnost je ovde - dodao je kapiten Al Nasra pred još tri prijateljske utakmice, s Benfikom, PSŽ i Interom.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading