Siniša Mihajlović
Foto: Privatna arhiva/MN Press/Alo

 

Paolo i Siniša, kako reče Rosijeva udovica Federika, i danas žive u našim srcima i u čitavom svetu. A šta su dvojica preminulih legendarnih fudbalera postigla u karijeri, može da se vidi u Muzeju primenjene umetnosti u Beogradu.

Izložba „U sećanje na Rosija i Mihajlovića“ otvorena je preksinoć i trajaće do 3. avgusta. Na izložbu se mogu videti brojni trofeji, dresovi, lopte, kopačke, fotografije i drugi predmeti dvojice asova, poput Rosijeve „Zlatne kopačke“ s Mundijala u Španiji 1982. Tu su i predmeti njihovih saigrača.

Siniša Mihajlović

Alo

 

Jedan eksponat je ipak izazvao najviše pažnje. Najviše emocija... To je uramljena fotografija Mihe u dresu Jugoslavije u koju je pucano! U opisu piše:

- Jedan od najboljih Sinišinih drugova je pucao u njegovu sliku u Borovu, Hrvatska, gde je Siniša rođen, posle čega je porodica izbegla u Beograd 1991. godine, kad je 200.000 Srba moralo da napusti Hrvatsku.

U jednom intervjuu proslavljeni srpski fudbaler ispričao je šta se sve tu dešavalo i kako je Stipe ušao u njegovu kuću i pred roditeljima pucao u njegove slike.

SLIKA KOJA KRIJE UŽASNU PRIČU Prijatelj Siniše Mihajlovića je pucao u nju i tako spasao život njegovim roditeljima, a evo kako ona sada izgleda (FOTO)

AP/Massimo Paolone

 

- To je malo dublja priča, kuću mi je srušio moj najbolji prijatelj Hrvat. Družili smo se, išli zajedno na more, spavao sam kod njega. Kako je počeo taj rat, svi su znali da smo mi najbolji prijatelji. Ja sam tada igrao u Zvezdi. Došao je kod mene kući i rekao mojim roditeljima da treba da idu iz kuće. Oni ga nisu ozbiljno shvatili. Onda je došao drugi put sa još dvojicom i pucao je u moje slike, mama je imala fotke osvajanja Kupa šampiona, on je pucao u njih. Oni su tad videli da nema šale i pobegli su, on je posle toga srušio kuću.

I Siniša je, podsećamo, oprostio Stipi na pucnju. Kako je svojevremeno istakao u autobiografiji, uradio je to u Zagrebu prilikom prvog susreta Hrvatske i SR Jugoslavije posle rata.

- Priznao mi je da je zapalio kuću, ali i spasao moje roditelje. Oprostio sam mu - rekao je Miha.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading