SRBIN U JUNAJTEDU? Runi "gura" novopečenog reprezentativca u Mančester
FK Čukarički

Zanimljivo da jedan od najvećih fudbalera u istoriji  "crvenih đavola" Vejn Runi lobira da naš čuvar mreže završi na "Old Trafordu". Runi je od jula prošle godine trener Di Si junajteda iz Vašingtona, pa je odlično upoznao golmana koji nastupa za klub koji se nalazi u široj regiji grada Bostona.

Portal "Mančester ivning njuz", koji pomno prati dešavanja u Junajtedu, otkriva da su predstavnici kluba konaktirali sa Runijem koji im je preneo impresije o srpskom golmanu. On je imao samo reči hvale za Petrovića, a najbolji pokazatelj koliko ga zaista ceni jeste činjenica da je bivši engleski repezentativac uvrstio Đorđa u ol-star tim za predstojeći spektakl sa Arsenalom.

SRBIN U JUNAJTEDU? Runi

EPA-EFE/PETER POWELL

 


- Legenda Mančester junajteda Vejn Runi pokazao je koliko visoko ceni transfer metu "crvenih đavola" Đorđa Petrovića tako što ga je odabrao za golmana u svom ol-star timu, koji će igrati protiv Arsenala 19. jula. Članovi ol-star tima biraju se na različite načine. Dvanaest je izabrano zahvaljujući kombinovanom glasanju navijača, igrača i medija, a 12 je odabrao glavni trener Runi. Ostala dva igrača odabrao je komesar MLS, Don Garber. Petrović je bio jedan od 12 Runijevih izbora da se pridruži timu zahvaljujući impresivnoj sezoni u Nju Ingladn Revolušnu. Srbin je ove sezone primio 22 gola u 18 nastupa - prenosi "Mančester ivning njuz".

Pomenuti portal spekuliše da li bi Petrović mogao odmah da postane Junajtedova jedinica i da li je već sad spreman da nasledi Davida de Heu. Dok su Englezi u nedoumici, bivši golman američke reprezentacije i više premijerligaških klubova (Liverpula, Aston Vile, Blekburna i Totenhema) Bred Fridel oduševljen je Petrovićem.

- Mislim da bi Đorđe Petrović trebalo da bude na radaru klubova Premijer lige. Mogao bi sada da bude starter u bilo kojem timu u Evropi, iako, naravno, još uči i usavršava se. Mislim da je Petrović dovoljno dobar da bude prvi golman Mančester junajteda ili Čelsija. Ljudi mnogo pričaju o situaciji sa golmanom Junajteda, ali nisam siguran da "đavoli" trenutno imaju budžet za golmane koji se pominju u novinama. S druge strane, Petrović bi se uklopio u finansijske mogućnosti, a bio bi pravo rešenje - navodi Fridel.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading