VAŽNE PROMENE Oglasila se UEFA nakon bitnog sastanka, evo šta se sve menja
EPA/ LAURENT GILLIERON

 

U saopštenju posle sastanka Izvršnog odbora UEFA se navodi da će finale Lige konferencija 2024. godine biti odigrano na stadionu AEK-a u Atini, čiji je kapacitet 32.500 gledalaca. Takođe, zvanično ime takmičenja više neće biti UEFA Evropska liga Konferencije, već samo Liga konferencije.

Finalni meč LK 2025. biće odigran na stadionu Slaska u Vroclavu, koji može da primi oko 45.000 navijača.

U saopštenju UEFA se navodi da je finale Lige šampiona za fudbalerke 2025. godine dodeljeno Lisabonu. UEFA je navela da će Međunarodnoj fudbalskoj federaciji (FIFA) poslati predlog novog formata evropskih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo, koje će biti održano 2026. godine u SAD, Kanadi i Meksiku.

Evropu će na Mundijalu 2026. godine predstavljati 16 reprezentacija, pošto će na ovom SP po prvi put učestvovati 48 selekcija. Direktno će se SP plasirati pobednici 12 grupa, dok će se drugoplasirane reprezentacije i četiri najbolje reprezentacije iz Lige nacija, koje to nisu stekle kroz kvalifikacije, za mesto na Mundijal boriti kroz plej-of.

Kvalifikacije za SP biće odigrane od marta do novembra 2025. godine. FIFA može da prihvati, koriguje ili odbije predlog UEFA o formatu evropskih kvalifikacija za SP 2026.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Tagovi

Komentari (0)

Loading