TAKMIČENJE KAO NIJEDNO DO SADA FIFA dodelila Americi domaćinstvo Svetskog prvenstva za klubove
EPA-EFE/Sergio Perez

 

Svetska kuća fudbala (FIFA) objavila je danas na zvaničnom sajtu da će SAD biti domaćin novog i proširenog Svetskog klupskog prvenstva 2025. godine.

- FIFA Svetsko klupsko prvenstvo 2025. godine biće vrhunac elitnog profesionalnog muškog klupskog fudbala, a sa potrebnom infrastrukturom i ogromnim lokalnim interesom, Sjedinjene Države su idealan domaćin za početak ovog novog, globalnog turnira. Navijači sa svih kontinenata će za dve godine doneti strast i energiju na ovu značajnu prekretnicu u našoj misiji da fudbala zaista učinimo globalnim - izjavio je predsednik FIFA Đani Infantino.

Evropa će davati 12 klubova, pobednika Lige šampiona od 2021. do 2024. godine, dok će preostali učesnici biti timovi koji imaju najbolji rang u minule četiri sezone. KONMEBOL će dati šest klubova, pobednike Kopa Libertadores i dve najbolje ekipe po klupskom rangu. Iz Severne i Centalne Amerike, Afrike i Azije će učestvovati po četiri kluba, šampiona tamošnjeg najjačeg kontintentalnog klupskog takmičenja u periodu od 2021 do 2024. godine.

Okeanija će davati samo jedan klub, najbolje rangirani među pobednicima u ovom periodu.

Veće FIFA je imenovalo Indoneziju za domaćina U-17 SP-a 2023. godine, Kolumbiju za domaćina U-20 Svetskog prvenstva za žene 2024. godine, Dominikansku Republiku kao domaćina FIFA U-17 Svetskog prvenstva za žene 2024. godine i Uzbekistan kao domaćin FIFA Svetskog prvenstva u futsalu 2024. godine.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading