BRUTALNA PARTIJA LIVERPULA "Redsi" razbili Lids na "Eland roudu"
Foto: EPA/EPA-EFE/Adam Vaughan

Liverpulu ne cvetaju ruže ove sezone, ali će Redsi pamtiti nekoliko trijumfa u Premijer ligi. Između ostalog i na gostovanju Lidsu, koji je do nogu potučen na „Eland roudu“, u trenutku kad se grčevito bori za opstanak – 5:1. 

Na taj način, ekipa Jirgena Klopa revanširala se Lidsu za šokantan poraz u prvom delu sezone u Liverpulu. Nisu gosti blistali u prvom poluvremenu, ali su oba udarca u okvir gola Lidsa završila u mreži Melijea.

Prvi, kad je Aleksander-Arnold odlično uputio loptu, a Holanđanin Gakpo je bio izuzetno precizan u 35. minutu. Samo četiri minuta kasnije, Žota, koji će kasnije izrasti u igrača utakmice, asistirao je Salahu, a Egipćanin je duplirao prednost svog tima.

Činilo se da Lids može da se vrati u igru, kad je na startu drugog poluvremena, odnosno u 47. minutu, Sinistera iskoristio veliku grešku Konatea, oduzeo mu je loptu na 20 metara od gola i potom rutinski savladao Alisona.

Bio je to signal domaćinu da još jače pritisne Liverpul, s obzirom na to da im svaki bod mnogo znači u grčevitoj borbi za opstanak. Ali, bodove će Lids morati da potraži protiv nekog drugog rivala, a brzo im je to dokazao Liverpul.

Već u 52. minutu, u trenutku kad je Lids izašao u visoki presing, sevnula je kontra Redsa, Džons je dodao loptu do Žote, koji je rutinski savladao Melijea. Već u 64. minutu Gakpo je odlično uposlio Salaha, koji je rutinski poslao loptu sa deset metara u mrežu Lidsa.

RONALDO ŠOKIRAO SVE OBJAVOM Nikome nije jasno šta predstavlja fotografija Portugalca (FOTO)

Nije to bilo sve, deset minuta kasnije viđena je još jedna prelepa akcija Liverpula, Henderson je sa desne strane poslao loptu ka Žoti, koji je sa 16 metara izuzetno precizno šutirao po zemlji iz prve, lopta se od stative odbila u gol nemoćnog Melijea.

Učinio je Klop ono što ne radi često, u 82. minutu napravio je četvorostruku izmenu, aplauzima gostujućih navijača pozdravljeni su Gakpo, Salah, Henderson i Žota, šansu su dobili Dijaz, Nunjez, Milner i Firmino.

I upravo je jedan od „rezervista“ u 90. minutu postavio konačan rezultat, još jednom je Aleksander-Arnold odlično asistirao, prebacio je čitavu odbranu domaćina, Nunjez je rutinski primio lopti i hladnokrvno savladao Melijea. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading