ČITAVA ŠPANIJA NA NOGAMA Slavni fudbaler došao na sud, preti mu čak 15 godina robije
EPA-EFE/Marcelo Endelli

Alves je optužen za seksualni napad na mladu ženu u noćnom klubu u Barseloni 30. decembra. Ovaj 39-godišnjak se od 20. januara nalazi u pritvorskom centru u blizini Barselone nakon što mu je odbijena kaucija zbog opasnosti od bekstva.Suđenje još nije zakazano.

Brazilski fudbaler je ranije odbacio sve optužbe. On je prvo negirao da je ikada sreo tu ženu pre hapšenja. Kasnije je priznao, kako je rekao, seksualni odnos uz pristanak.

PREUZIMA "KARIOKE" Murinjo kandidat za novog selektora Brazila?

Alves je priveden na osnovu dokaza koje su vlasti prikupile tokom prvobitne istrage i svedočenja igrača, navodne žrtve i svedoka.

Prema španskom zakonu usvojenom prošle godine, seksualni napad obuhvata širok spektar krivičnih dela, od zlostavljanja na društvenim mrežama, fizičkog seksualnog zlostavljanja do silovanja, svaki sa različitim mogućim kaznama. Maksimalna kazna za slučaj silovanja je 15 godina zatvora.

Dani Alves je osvojio 42 titule u karijeri, uključujući tri Lige šampiona sa Barselonom i dva Kupa Amerike sa Brazilom. Igrao je na svom trećem Svetskom prvenstvu prošle godine u Kataru. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading