ZAŠTO SRPSKE ZASTAVE NIJE BILO NA KOREOGRAFIJI U TRABZONU? Ogranizatori sve objasnili, evo o čemu se radi (VIDEO)
Foto: AP/Tanjug/Ap

Neverovatna koreografija navijača Trabzona na meču Lige Evrope protiv Bazela (1:0) privukla je ogromnu pažnju.

 

Naime, pristalice turskog tima su na slikovit način opisali ono kroz šta je njihova država prošla posle razornog zemljotresa.

Na koreografiji je spasilac koji vodi dete iz ruševina. Uz zastavu Turske i simbolično manje zastave mnogih zemalja koje su poslale spasioce u ovu državu.

 

 

Međutim, tu nije bilo srpske zastave, iako su srpski spasioci bili u Turskoj. Mnogi su se pitali zašto je tako, a jedan od ljudi koji je učestvovao u pravljenju koreografije je ponudio objašnjenje:

- Nije bilo nikakve namere u nedostatku svih zastava. Žurili smo jer smo bili veoma ograničeni sa vremenom. Nenamerno smo zaboravili zastave nekih zemalja - rekao je Muahamed Jazići.

Usledio je i izvinjenje:

- Zahvalni smo svima koji su pomogli našoj zemlji, podržali nas i spasavali živote. Kao grupa, poslali smo poruku izvinjenja za ovaj incident.

Pas meksičkih spasilaca Proteo, takođe, se našao na koreografiji. Proteo je poslat u Tursku da pomogne u spasilačkim operacijama tokom kojih je pronašao tri osobe ispod ruševina u Turskoj, nastradao je u protekle nedelje tražeći preživele...

- Izuzetno emotivan osećaj za nas predstavlja taj momenat. Zahvaljujemo se meksičkom narodu.

Utakmici u Trabzonu prisustovalo je 26.500 navijača.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading