RADILI SU TO I FRANCUZI MESIJU, PA ŠTA Konačno se oglasio golman koji je izveo skandalozan potez na Mundijalu u Kataru
Foto: EPA/EPA-EFE/Tolga Bozoglu

Mnogo je prašine podiglo ponašanje prvog golmana nacionalnog tima Argentine Emilijana Martineza na Svetskom prvenstvu u Kataru. Najbolji čuvar mreže na prvenstvu sveta je prvo sve šokirao kada je proslavio osvajanje titule najboljeg golmana tako što je zlatnu rukavicu stavio na međunožje, a onda je krenuo njegov rat sa Kilijanom Mbapeom. 

Prvo se podsmevao fudbaleru koji mu je u finalu dao tri pogotka, a onda je na velikoj proslavi u Buenos Ajresu slavio sa lutkom ovog franucuskog napadača. Sada se konačno oglasio i prvi put objasnio šta je time hteo da poruči i uradi.

-Nisam hteo nikoga da povredim. Kroz karijeru sam odrastao s Francuzima i nikada nisam imao ni najmanjih problema. Možete da pitate Žirua s kojim sam igrao u Arsenalu kakva sam ja osoba. Jako volim francusku kulturu i mentalitet. Ljudi su nam putem bacali gomilu lutaka, gotovo stotinu su bacili na nas tokom vožnje. U tom trenutku mi je pred noge pala lutka s Mbapeovim licem, podigao sam je jer me nasmejala, zgrabio sam je na dve sekunde i bacio nazad, to je sve - rekao je on, pa nastavio:

SAOPŠTENJE UEFA Utakmice Lige šampiona, Lige Evrope i Lige konferencija počeće minutom ćutanja zbog žrtava zemljotresa

-Kako bih mogao da se rugam Mbapeu? Dao mi je četiri gola! Četiri gola u finalu... Sigurno misli da sam ja njegova lutka! Ponavljam, imam ogromno poštovanje prema njemu. Čak mislim da je najbolji francuski igrač kojeg sam ikada video - zaključio je Martnez. 

Pitali su ga i za to što je tražio "minut ćutanja" za Mbapea posle finala Mundijala, ali sada je istakao da je to nešto što nije smelo da izađe iz svlačionice. Radili su i Francuzi slične stvari. 

-To je nešto iz svlačionice što nikada nije trebalo da izađe u javnost. Kad nas je Francuska pobedila 2018., sećam se da je bilo pesama o Messiju, uključujući i Kantea, koji ga je jako dobro čuvao. Isto tako, ako tim pobedi Brazil, pevaće o Nejmaru. Nema ništa lično protiv Mbapea. vrlo ga poštujem. Ako pevamo o njemu ili o Nejmaru, to je zato što su najbolji protivnici koje imamo - naglasio je on.

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading