ŽENA, MAJKA, KRALJICA Fudbalerka s Islanda rodila sina pa PREŽIVELA PAKAO!
Foto: EPA/EPA/ENNIO LEANZA

 

Sara Bjork (32), kapiten ženske reprezentacije Islanda i fudbalerka Juventusa, javno je digla glas pošto se suočila s ogromnim problemima kad je čelnicima bivšeg kluba Liona saopštila da je trudna i da će roditi bebu.

ŽENA, MAJKA, KRALJICA Fudbalerka s Islanda rodila sina pa PREŽIVELA PAKAO!

AP/Gabriel Buoys

 

Danas 32-godišnja osvajačica brojnih trofeja, između ostalih i dve Lige šampiona upravo s „lavicama“ iz Francuske, naišla je na nestvarnu drskost i bezobzirnost i odlučila je da progovori o tome šta se desi sportistkinji kad odluči da se ostvari kao majka.

- Kad sam uradila test bila sam presrećna, ali sam odmah pala u depresiju jer sam se pitala kako će klub reagovati. Rekla sam Lionovom lekaru za trudnoću i odlučili smo da to neko vreme bude tajna. Vest sam saopštila saigračicama i bilo je zabavno gledati njihov šok kad su čule da sam trudna - istakla je Sara.

ŽENA, MAJKA, KRALJICA Fudbalerka s Islanda rodila sina pa PREŽIVELA PAKAO!

EPA

 

Potom je odlučila da s istinom upozna čelnike Liona.

- Rekli su mi da će poštovati ugovor i da ću biti plaćena dok sam van terena. Ali, kad su prestali da mi daju platu, shvatila sam šta se dešava. Prvo su se izvinjavali i govorili da je to greška, a kad ni treći mesec nisam dobila novac, pozvali su se na neki zakon i drsko rekli da mi ništa ne duguju.

Pravdu je pokušala da pronađe preko FIFA.

- Meseci su prolazili, plate nisu isplaćivali. Lion je odbio da priča sa mnom. Samo su rekli da ako odem u FIFA i budem se žalila, više neće biti mesta za mene u tom klubu. Nije me zanimalo šta govore, želela sam da se izborim za svoja prava i uspela sam.

U maju 2022. je dobila pravnu bitku, FIFA je naredila da Lion mora da joj isplati sve plate dok je bila trudna, što je na kraju i uradio. 

- Naterali su me da se osećam kao da je loše to što sam ostala trudna i dobila sina. Prekršili su osnovna prava koja imam i nisam htela da se izvuku. Nijedna devojka ovo ne zaslužuje. Ovo je pobeda za sve nas - zaključila je Sara, od letos vezista torinske „stare dame“.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading