BRAVO LACIO! Humana inicijativa Rimljana: Leukemiju leče Mihinim imenom!
Foto: EPA/EPA/BIANCHI BRAMBATTI

 

Sinoć u Rimu meč osmine finala Kupa Italije odigrali su Lacio i Bolonja, klubovi u kojima je Siniša Mihajlović ostavio neizbrisiv trag kao igrač i trener. Ali, nije to bio samo fudbalski duel, već meč s ogromnim izlivom emocija i humanitarnim karakterom.

BRAVO LACIO! Humana inicijativa Rimljana: Leukemiju leče Mihinim imenom!

EPA/MASSIMO PERCOSSI

 

Naime, predsednik Lacija Klaudio Lotito odlučio je da osveži sećanje na Mihu i da konkretnim gestom podrže njegovu višegodišnju posvećenost Udruženju donatora koštane srži (ADMO). U dogovoru s Bolonjom, rimski velikan je pokrenuo aukcijsku prodaju dresova koje su nosili igrači oba tima, na međunarodnoj platformi „Match worn shirt“.

BRAVO LACIO! Humana inicijativa Rimljana: Leukemiju leče Mihinim imenom!

Profimedia

 

Na Olimpiku i Mihina porodica

Utakmici Lacio - Bolonja prisustvovali su i članovi porodice Mihajlović, a najverniji navijači Lacija na tribini „Kurva Maestreli“ ponovo su istakli transparent sa Sinišinim likom u dresu nebeskoplavih.

Sav prihod doniran je ADMO-Lacio sekciji, koju će uskoro otvoriti. Ordinacija u Rimu nazvana je po Mihajloviću u znak sećanja na njegovu veliku hrabrost u suočavanju s bolešću i veliki altruizam u pomaganju drugim pacijentima koji boluju od opake bolesti. Aukcija je otvorena na početku utakmice, a biće zatvorena u subotu, 28. januara.

 

 

ADMO se zahvalio Laciju i Bolonji na podršci koju su pružili udruženju u znak sećanja na Sinišu.

 

 

- Zalažemo se da svakog dana jedan pacijent koji boluje od leukemije nađe nadu preko 100 odsto kompatibilnog davaoca. Hitnost je na dnevnom nivou. Samo u Italiji ima više od 1.700 ljudi koji čekaju genetskog brata ili sestru koji može da im preokrene sudbinu. Lek je u nama, svaki muškarac i žena koji su zdravi i mlađi od 35 godina mogu da se upišu u registar i daju nadu u život. ADMO moli sve koji ne mogu da se registruju da nam pomognu da širimo i podržimo našu misiju - izjavio je Đulio Koradi, predsednik ADMO-Lacio sekcije i član Nacionalnog odbora ADMO.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading