ĆERKI DAVAO HILJADU EVRA MESEČNO Slavni fudbaler koji je nekada bio iza rešetaka, svojoj deci poručio sledeće (VIDEO)
Foto: Printscreen

U pitanju je bivši rumunski reprezentativac, koji je u jednom delu karijere kao kapiten predvodio Barselonu.

Sada volonterski pomaže fudbalskom klubu Farul, čiji je predsednik. Popesku je u braku sa Luminatom Hadži, sestrom legendarnog Georgija Hadžija, sa kojim ima dvoje dece, Nikolasa i Mariju.

ĆERKI DAVAO HILJADU EVRA MESEČNO Slavni fudbaler koji je nekada bio iza rešetaka, svojoj deci poručio sledeće (VIDEO)

Foto: Printscreen

 

Upravo je njegova ćerka Marija bila tema jednog intervjua koji je slavni Rumun davao medijima u domovini, tačnije džeparac koji joj je davao tokom studija.

- Ćerka mi je diplomirala na jednoj od najboljih poslovnih škola na svetu. Studirala je u Barseloni, a ja sam joj plaćao školarinu, smeštaj i davao joj svakog meseca 1.000 evra. Četiri godine svakog meseca po 1.000 evra - rekao je on.

Iako za naše prilike 1.000 evra zvuči kao ozbiljna suma za džearac, Rumun je pojasnio kako to zaista izgleda kada živite u Barseloni.

- U Barseloni je teško preživati sa 1.000 evra. Na fakultet je putovala okolnim putevima po planinama jer nije želela da plaća putarinu od četiri evra. To znači da je na raspolaganju dnevno imala 30 evra - naveo je on.

U jednom trenutku je pojasnio i šta je poručio ćerki.

- Ako hoće više novca, neka radi. Novac ne može da se razbacuje. Teško je i toliko zaraditi. Rekao sam joj 1.000 evra i ništa više. Treba voditi računa o novcu - ispričao je on

Popesku je potom spomenuo i sina Nikolasa, koji nastupa za juniore Farula, a mesečno zaradi 500 evra.

- Niko ima 500 evra mesečno od kluba. Toliko dobijaju igrači koji napune 16 godina i potpišu ugovor. Hrani se u klupskim prostorijama, a ja mu plaćam smeštaj. Ostale troškove pokriva od tih 500 evra. Hoće više novca? Neka zaigra za bolji i veći klub i zarađivaće - kazao je Popesku.

Popesku je inače poznat kao neko ko se dobro snalazi s parama, toliko dobro da je zbog toga otišao i u zatvor.

On je 2014. godine osuđen na tri godine i mesec dana zatvora zbog pranja prilikom transfera nekoliko fudbalera, ali je izašao nakon nešto više od godinu i po dana.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading