SRPSKI TIM ZA ŠVEDSKU Tadić kreće od starta, Mitrovića menja Jović
Printscreen

Fudbalska reprezentacija Srbije večeras od 20.45 na "Frends Areni" u Stokholmu gostuje reprezentaciji Švedske. 

Biće ovo treći meč u sedam dana za srpske reprezentativce, ali i prvo gostovanje u Ligi nacija nakon domaćinstava i poraza protiv Norveške (0:1), odnosno pobede nad Slovenijom - 4:1. 

Zbog problema sa kartonima, ali i umorom igrača, selektor Dragan Stojković Piksi će morati da promeša karte. 

Očekuje se da tim bude jači od onog koji je počeo meč protiv Slovenije, kada su "rezervisti" izvadili stvar u pobedi od 4:1. 

Pozvao je Stojković četvoricu golmana za četiri utakmice Lige nacija, pred golom su bili Milinković-Savić i Rajković, te je logično da u Solni na liniju stane Marko Dmitrović. 

Nikola Milenković je bio starter u obe prethodne utakmice, tako da će verovatno dobiti poštedu za meč u Solni. U toj varijanti Miloš Veljković obično ide desno. Štoper Verdera je doživeo lakšu povredu protiv Norveške, ali oporavio se i spreman je da stane u poslednju liniju. Matija Nastasić čeka da zauzme mesto u srcu odbrane, pošto je preskočio obe prethodne utakmice. A, onda će na levi bok Strahinja Pavlović. 

SRPSKI TIM ZA ŠVEDSKU Tadić kreće od starta, Mitrovića menja Jović

Tanjug/Ap/Darko Vojinović

 

PIKSIJEVI "ORLOVI" U STOKHOLMU Reprezentativci Srbije prošetali prestonicom Švedske pred važan meč (VIDEO)

Povratnik u tim Darko Lazović će se naći ponovo uz desni bok, ali je i Andrija Živković odigrao dobar meč protiv Slovenije. 

Nemanja Gudelj bi trebalo da ponovo bude “osigurač” ispred poslednje linije, a u paru s njim ustalio se u poslednje vreme Saša Lukić. 

Sergej Milinković-Savić je bio starter u oba prethodna meč, tako da bi moglo da se desi da u Švedskoj bude na klupi, a pored Dušana Tadića mesto iza špica pripalo bi Filipu Đuričiću, koji zbog povrede nije igrao za reprezentaciju još od oktobra i utakmice u Luksemburgu.

SRPSKI TIM ZA ŠVEDSKU Tadić kreće od starta, Mitrovića menja Jović

Tanjug/Ap/Darko Vojinović

 

Zbog parnih kartona Aleksandar Mitrović nije na raspolaganju selektoru Stojkoviću za ovu utakmicu, pa će u špicu ovog puta biti Luka Jović, koji je protiv Slovenije postigao gol i nada se reprizi na stadionu u Solni.

Prema tome, sastav Srbije za meč sa Švedskom bi trebalo da čine: Dmitrović – Veljković, Nastasić, Pavlović – Lazović, Gudelj, Lukić, Kostić – Đuričić, Tadić – Jović. 

Meč je na programu večeras od 20.45. Uz portal alo.rs možete uživo da pratite dešavanja sa meča iz minuta u minut. Obezbeđen je i televizijski prenos na prvom programu Radio televizije Srbije, kao i na Areni sport. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading