LEPO LICE SRBIJE Voditeljka TV Arena sport za Alo! o iskustvima s navijačima: Redovno me pitaju DA LI IMAM DEČKA
Alo!/Vladimir Marković

 

Svaki „delija“ zna ko je Jovana Guzijan. Voditeljka TV Arena sport godinama prati crveno-bele i u Srbiji i u inostranstvu. Bila je, naravno, na sceni i tokom minulog dvoboja Zvezde i Rendžersa.

 

 

Pred revanš osmine finala Lige Evrope, koju su crveno-beli dobili s 2:1, ali i ispali zbog nesrećnog poraza u Glazgovu (0:3), dogodila joj se nesvakidašnja situacija. Naime, dok se uključivala u program s beogradskih ulica, iza nje se stvorio fan „policajaca“ i raširio navijačku zastavu.

- Skupljali su se pre početka utakmice u Studentskom parku, odakle su pod pratnjom policije autobusima otišli do stadiona. Većina njih je stigla na dan utakmice. Jednog od njih sam pitala šta očekuje od utakmice, a on mi je zatražio broj telefona. „Ne koristim mobilni“, odgovorila sam mu uz osmeh - priča Jovana za Alo!.

LEPO LICE SRBIJE Voditeljka TV Arena sport za Alo! o iskustvima s navijačima: Redovno me pitaju DA LI IMAM DEČKA

Alo!/Vladimir Marković

 

Lepa voditeljka kaže da nije često imala kontakt s navijačima gostujućih klubova u Beogradu, ali je mnogo putovala sa Zvezdom.

- Često sam pratila crveno-bele po Evropi. Izdvojila bih Salcburg, gde je Zvezda prvi put uspela da se plasira u Ligu šampiona. To gostovanje nikad neću zaboraviti, uvek će buditi najlepša sećanja. Nisam subjektivna, ali naši navijači su pred tu utakmicu bili mnogo veseliji i na stadionu pravili bolju atmosferu od Austrijanaca. Dodala bih i gostovanje Liverpulu. Poseban doživljaj, pogotovo vreme pred početak utakmice, kad ceo „Enfild“ peva navijačku himnu.

Večiti derbi najuzbudljiviji

Mada je u inostranstvu videla razne navijače i utakmice, za Jovanu je, naglašava, srpski derbi ipak poseban.
- Posle iskustava s utakmica crveno-belih i crno-belih, ne znam šta bih mogla da posetim i vidim i da me to oduševi. Smatram da je kod nas najvrelija atmosfera i zato je za mene večiti derbi najuzbudljivije iskustvo.

 

 

Poseban utisak na nju su, dodaje, ostavili navijači Zvezdinog bratskog Olimpijakosa, popularna grupa Gejt 7.

- Pored „delija“, definitivno najboljih na svetu, istakla bih navijače Olimpijakosa. Kad je Zvezda igrala s njima i pobedila 3:1 u Ligi šampiona 2019. godine, atmosfera na „Marakani“ je bila nestvarna. I pored poraza njihovog kluba, Grci su pevali zajedno s navijačima Zvezde i to se ne zaboravlja.

 

 

Kao devojka koja prati muški sport, kaže da nikad nije imala neprijatnih situacija.

- Apsolutno nikakvo neprijatno iskustvo nemam s navijačima. Naravno, ima dobacivanja, traže broj telefona, hoće da se fotografišu, pitaju da li imam dečka... Rade to i naši i navijači iz inostranstva. Teško se navikavam na to, ali, ponavljam, nema neprijatnosti. Dugo radim ovaj posao i verujem da imam iskustvo da prepoznam gde je tenzija, pa izbegavam da se tad nađem na licu mesta - zaključuje Jovana Guzijan.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading