SJAJNE VESTI ZA SRBIJU UEFA proširuje spisak reprezentacija, "Orlovi" na EURU 2028. godine?!
EPA

Ne prestaje trend uvećavanja broja reprezentacija koje učestvuju na evropskoj fudbalskoj smotri. Nakon što je u pet vezanih izdanja 16 timova učestvovalo na EURU, taj broj je 2020. godine povećan na 24. Ipak, na veliku žalost, Srbija je i u tom slučaju propustila turnir zbog eliminacije od Škotske u finalu baraža, ali iz UEFA stižu dobre vesti za Orlove.

Naime, UEFA planira da od 2028. godine čak 32 selekcije uzmu učešće na završnom turniru, što će reći da će taj biti dupliran u odnosu na izdanje iz 2016. godine. I to samo u razmaku od 12 godina. Faktički, gotovo 2/3 članica evropske kuće fudbala će u tom slučaju zaigrati na Evropskom šampionatu. 

SJAJNE VESTI ZA SRBIJU UEFA proširuje spisak reprezentacija,

AP/Armando Franca

 

Prema pisanju "Dejli Mejla", UEFA se ponovo vodila finansijama kada je predložila novo povećanje, smatrajući da će veći broj utakmica takođe privući i veću pažnju šire javnosti. Ruku na srce, ne možemo reći da bi na taj način i kvalitet fudbala porastao, ali bi to svakako bila šansa da i "manje" selekcije napreduju.

BRAVO, ORLIĆI Srbija razbila Hrvatsku u Staroj Pazovi!

Domaćin prvenstva još nije određen, a to će kako sada stvari stoje biti Engleska, Škotska, Vels, Severna Irska i Republika Irska. Inicijalno se pominjalo da bi nadmetanje moglo da bude održano i u Srbiji, Rumuniji, Bugarskoj i Grčkoj...

Poslednji put Srbija je učestvovala na Evropskom prvenstvu 2000. godine, što će reći da je od tada propustila ukupno pet šampionata Starog kontinenta. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading