EGAL Zvezdaš za Alo! o Partizanovom rivalu: FEJENORD JAČI SAMO NA PAPIRU!
Foto:AP

Partizan u četvrtak (18.45) dočekuje Fejenord u osmini finala Lige konferencija, a ako neko u dušu poznaje holandski klub, svakako je reprezentativni štoper Srbije Uroš Spajić (29), član turskog superligaša Kasimpaše.

EGAL Zvezdaš za Alo! o Partizanovom rivalu: FEJENORD JAČI SAMO NA PAPIRU!

Foto: AP

 

Standardni član „orlova“ i bivši defanzivac Crvene zvezde prošle godine branio je boje velikana iz Roterdama, a za Alo! analizira potencijal „svetlosti severa“.

Fejenord je favorit na papiru?

- Na papiru da, pošto dolazi iz jake lige i ima tradiciju, ali papir je jedno, a teren nešto sasvim drugo. Po meni, šanse za prolaz su 50:50 odsto.

Voleo bih da večiti prođu

Spajića, kaže, raduju rezultati Crvene zvezde i Partizana u Evropi.
- Želim im svu sreću ovog sveta i navijaću da prođu i ovu rundu. Učinili su veliku stvar za srpski fudbal i nastavili niz koji je počela reprezentacija plasmanom u Katar 2022. To su dve krucijalne stvari za stabilizaciju srpskog fudbala, ali tek se očekuje poslednja reč.

EGAL Zvezdaš za Alo! o Partizanovom rivalu: FEJENORD JAČI SAMO NA PAPIRU!

AP/Darko Vojinović

 

Razlika između aktuelnog i tima u kome ste igrali?

- Prošlo je malo vremena, ali razlike su očigledne. Pod Dikom Advokatom nije bilo jedinstva u ekipi i svi pozitivni rezultati došli su zahvaljujući individualnom kvalitetu. Ekipa je sada slabija, ali je novi strateg Arne Slot utegao sve linije, atmosfera u svlačionici je perfektna, i dalje ima individualnog kvaliteta, ali preovladava snaga kolektiva.

Kasimpaša prelazno rešenje

Već posle prvih partija u dresu Kasimpaše stiče se utisak da Spajić nije pogrešio odabirom kluba.
- Odlično je krenulo, izabrao sam dobar i stabilan klub, a da ne govorim koliko sam oduševljen Istanbulom. Imam ugovor do kraja sezone, pošto mi je osnovna namera bila da ostanem u ritmu, što je važno za svakog reprezentativca. Od leta sam slobodan i imam velike ambicije u izboru nove sredine, tim pre što nas očekuje i Mondijal na kome Srbija ima velike ambicije - smatra Spajić, koji je odigrao 20 mečeva za „orlove“.

Šta je Slot prevashodno doneo?

- Novu energiju, a probudio je i navijače koji će ekipi u revanšu dati ogromnu podršku. U Roterdamu uopšte nije lako igrati. Ubeđen sam da će ih na revanšu biti oko 50.000, što zbog korone nije bio slučaj kada sam bio član Fejenorda!

Svaka ekipa ima i mane?

- Naravno, mislim da su trenutno u maloj krizi, primetna je nervoza jer ne ide sve kako su očekivali u šampionatu, ali imaju velike ambicije u Ligi konferencija koje dosežu do osvajanja trofeja. Uostalom, u dosadašnjem toku izgubili su samo jednu nebitnu utakmicu.

EGAL Zvezdaš za Alo! o Partizanovom rivalu: FEJENORD JAČI SAMO NA PAPIRU!

AP/Darko Vojinović

 

Opšti zaključak?

- Fejenorda se ne treba plašiti, ali sportski respekt mora da postoji. Siguran sam da će obe utakmice biti interesantne, neizvesne, ali i teške za oba takmaca.

Bonus video:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading