PRVA DAMA! Snežana Stojković za Alo! O BRAKU SA SLAVNIM ASOM, fudbalu i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo!
Instagram

 

Iza svakog uspešnog muškarca stoji jaka žena. Delimično tačno, jer postoje pametne, odlučne, poslovne, senzibilne, negovane... dame koje idu paralelno sa svojim izabranikom, a ne iza njega. I uvek su spremne na žrtvu.

Jedan od najboljih primera daje Snežana Stojković. Harizmatični selektor fudbalske reprezentacije Dragan Stojković ne krije da mu je porodica izvor snage i najveća inspiracija, a žena je stub svake porodice. O suprugu, ekskluzivno za praznični trobroj Alo!, priča prva dama našeg fudbala...

PRVA DAMA! Snežana Stojković za Alo! O BRAKU SA SLAVNIM ASOM, fudbalu i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo!

Alo!/Marko Metlaš

 

Dani, nedelje, meseci, godine i decenije ste uz Piksija u dobru i u teškim periodima povreda i traženja mesta pod trenerskim suncem?

- Oduvek sam ga podržavala. U svim zamislima, akcijama, idejama, planovima... To je valjda normalno ako postoji poverenje između dvoje ljudi, jer je podrška porodice svakom najvažnija. Uostalom, bez nje Piksi ne bi mogao da funkcioniše - ističe Snežana Stojković.

Sada je psihički odsutniji

Kao trener u klubu Piksi je imao neuporedivo više obaveza, sada ima lufta da se posveti porodici, a ona je na svu sreću sve brojnija.
- S te tačke gledišta u pravu ste, ali ne treba zaboraviti da je sada više psihički odsutan, jer nema sve igrače na okupu, raštrkani su po Evropi, više brine, gleda brojne utakmice, putuje, sve prati... U klubu su mu bili pred očima, pa je bio rasterećeniji.

PRVA DAMA! Snežana Stojković za Alo! O BRAKU SA SLAVNIM ASOM, fudbalu i kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo!

Alo!/Marko Metlaš

 

Skladno delujete, to se oseća na svakom koraku, pa ne čudi da se pre preuzimanja „orlova“ s vama posavetovao? Da ste rekli „ne“, da li bi vas poslušao?

- Odmah da razjasnimo, i tada sam iznela mišljenje, izrazila određenu bojazan kakva će biti reakcija naroda posle poraza. Ali, bio je decidiran da će samo pobeđivati. Onda je dobio punu podršku, jer da je ostalo zrno sumnje, ne bi uspeo da se maksimalno koncentriše na ciljeve. I još nešto, na kraju uvek bude onako kako on želi.

Kilaža posledica stresa

Fudbalska javnost je primetila da se Piksi ugojio...
- Ako mislite da više jede, mada je gurman, grešite. U njegovom slučaju kilaža je posledica stresa kojem je konstantno izložen - objašnjava Snežana Stojković.

Da li vas je iznenadio njegov optimistički stav od samog starta kvalifikacija za Svetsko prvenstvo 2022?

- Iskreno ne, jer ga odlično poznajem, verujem u njega i znam da poseduje ogromno samopouzdanje uz fudbalsko znanje i iskustvo.

Šta još?

- U startu je prepoznao kvalitet i potencijal naših igrača. Ostalo je samo da sve kockice postavi na mesto, a to je za Dragana bio najmanji problem. Na kraju se to ispostavilo kao tačno i na fantastičan način obezbeđen je plasman u Katar.

Ispuniće cilj u Kataru

Na nedavnoj dodeli priznanja za trenera godine Stojković kao da je želeo da najavi velika ostvarenja na Mondijalu, ali se ujeo za jezik.
- Verujem u naš tim, kao i kompletna nacija, i to je najvažnije za sportiste. Očekujem da će ispuniti plan koji zacrtaju, a šta će to biti, ostaje da vidimo. Ima još mnogo do Katara - pomalo je i Snežana tajanstvena.

„Kad se sad nisam šlogir’o“, opaska je iz „Maratonaca“ koja opisuje gol Mitrovića u Lisabonu za plasman na Mondijal?

- Svakako kruna kompletne kampanje kvalifikacija. Vrhunac na vrućem terenu velikog protivnika. Bila sam na tribinama u Lisabonu i osećala vibracije. Za mene najstresnija utakmica. Odlično sam videla momenat kada je Mitrović poslao loptu ka golu i kako se mreža zatresla. U prvom momentu mi je pozlilo, ali sam brzo došla do vazduha i tada postala svesna da je to kruna napornog rada i prava nagrada za Dragana i fudbalere - poručuje Snežana Stojković.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading