VI STE TITOVI, TITO JE VAŠ! Navijači Hajduka i Dinama nisu birali reči, više je pažnje bilo usmereno na tribinu, nego na utakmicu!
EPA/ANTONIO BAT

Dinamo i Hajduk su se sastali na Maksimiru da bi odigrali derbi 18. kola prvenstva, a meč su dobili gosti iz Splita rezultatom 2:0.

Međutim u prvi plan su izbili navijači koji su ukrali šou fudbalerima.

Veliki broj pristalica splitskog Hajduka došao je u Zagreb, kako bi bodrili svoj tim u najvećem derbiju u Hrvatskoj, a naravno odmah su krenule čarke između navijača ova dva tima.

Splićani su odmah na stadionu povikali "Ubij purgera", što je nadimak za domaćine, a Zagrepčani su uzvratili sa "Ubij tovara".

Zatim je Torcida razvila veliki transparent na kome j, pisalo "Mrzim Dinamo", domaći "Bed blu bojsi" su počeli da skandiraju Splićanima: "Vi ste Titovi, Tito je vaš!".

Ovo je bilo  podsećanje na dešavanja od 4. maja 1980, kada je preminuo predsednik SFR Jugoslavije, Josip Broz Tito.

Naime, jedna od najupečatljivijih scena na vest o njegovoj smrti dogodila se u Splitu.

U tom momentu igrali su Hajduk i Crvena zvezda, bližio se kraj prvog poluvremena, crveno-beli su vodili rezultatom 1:0, a zatim je na teren ušao jedan čoveki dao znak sudiji Nusrefu Muharemagiću da prekine utakmicu. 

Iznenađenoj publici i igračima se preko razglasa obratio predsednik Hajduka i predsednik Izvršnog veća  Splita Ante Skataretiko koji je saopštio vest o smrti predsednika Tita i pozvao sve prisutne da mu minutom ćutanja odaju počast preminulom predsednku države.

Predsedništvo Hajduka je nako ovog meča dalo predlog Republičkoj konferenciji Socijalističkog saveza radnog naroda Hrvatske da stadion "Poljud" ponese Titovo ime, ipak incijativa je odbijena.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading