IMAO JE BURNU KARIJERU! Dao je dva gola na Mondijalu, nacija ga je obožavala, a sad je trener u petoj ligi i ima sina reprezentativca (VIDEO)
Foto: Youtube/Printscreen

Bio je najbolji strelac reprezentacije na Svetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, a u timu sa njim su bili velikani poput Dragana Stojkovića Piksija, Predraga Mijatovića, Dejana Savićevića, Darka Kovačevića i Sava Miloševića. Mlađi ljubitelji fudbala ne znaju ko je u pitanju, dok se oni stariji od 30 dobro sećaju Slobodana Komljenovića, pouzdanog defanzivca reprezentacije Jugoslavije. 

Komljenović (50) je rođen u Frankfurtu, ali nije se postavljalo pitanje za koju će reprezentaciju igrati. Za Jugoslaviju je debitovao 1994. godine, a bio je deo državnog tima do kraja Evropskog prvenstva 2000. godine.

Zenit je dostigao na Mondijalu u Francuskoj 1998. godine, kad je sa dva gola bio najbolji strelac "plavih". Golom je doneo pobedu protiv SAD u Nantu za prolaz u osminu finala, gde je opet dao gol, ali su Holanđani posle neiskorišćenog penala Predraga Mijatovića stigli do pobede 2:1 i plasmana u četvrtfinale. 

Zanimljivo je da je dva od tri gola za reprezentaciju, u 22 odigrana meča, postigao baš na Mondijalu u Francuskoj. U prebogatoj igračkoj karijeri igrao je, između ostalih, za Ajntraht, Duziburg, Kajzerslautern, Minhen 1860 i Saragosu.

Komljenović je od 2010. godine trener, dugo je radio sa mlađim kategorijama u Ajntrahtu i FSV Frankfurtu, a sad trenira klub iz nemačke pete lige - Ašafenburg. 
Naslednik Nikola (19) je krenuo očevim stopama, igra trenutno za drugu ekipu Nirnberga, a svojevremeno je igrao i za omladinsku reprezentaciju Srbije, ali nije dobijao poziv za mladu selekciju.

BONUS VIDEO: 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading