DA LI JE U PRAVU? Selektor Hrvatske izjavom o Srbiji podigao region na noge
EPA

Direktni okršaji Srba i Hrvata oko mondijalske vize u ovom trenutku deluje kao moguć scenario. Selektor Hrvatske Zlatko Dalić u izjavi za Informer kaže da se ipak nada da se to neće desiti. Iz bar tri razloga. Pod broj jedan...

- Hajde prvo da razmišljamo kako da odemo direktno. Nas čeka meč sa Maltom u gostima, pa sa Rusijom kod kuće i sa dve pobede hoćemo da se plasiramo direktno u Katar. Srbija može da pobedi Portugaliju u Lisabonu i ja joj iskreno to želim. Nije to nemoguće. Ako bi se ipak našli u baražu, onda ne bih voleo da se sretnu Hrvatska i Srbija - rekao je Dalić za Informer i dodaje da je u baražu za Evropsko prvenstvo navijao za Škotsku protiv Srbije jer je znao da će mu na samom turniru biti lakše sa "suknjicama" .

Dalić ističe da sad navija za Srbiju. I ceni ekipu Dragana Stojkovića. Baš zbog toga smatra da bi bilo previše naporno razmišljati i o samom fudbalu i o tome kako da eventualni duel nekadašnjih zemljaka ne izađe iz sportskih okvira. To je drugi razlog zbog kojeg ne želi"orlove" u baražu. Treći je sam kvalitet srpske reprezentacije.

- Srbija ima sjajne igrače koji nastupaju u odličnim klubovima. Mnogo je njih iz vrha evropskog fudbala i ne bi bilo lako pobediti ih. Baraž je komplikovan, sve staje u dve utakmice i zbog toga je ogroman pritisak... Strogo fudbalski gledano bilo bi teško izboriti se sa Srbijom na terenu... Pratim kako igra Srbija, baš sam gledao meč sa Azerbejdžanom i sviđa mi se kako je vaša reprezentacija izgledala na terenu. Dosta je dominantna u odnosu na protivnike. Kvalitet vaših igrača nije nikad bio sporan, a sad je sa Piksijem sve došlo na svoje. Ne verujem da bi ikom bilo drago da igra sa Srbijom - zaključio je Dalić.

BONUS VIDEO:

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading