SVE JE IZNEO U JAVNOST Piksi pred Azerbejdžan otkrio dve velike tajne "orlova"
Printscreen You tube

Srbija protiv Azerbejdžana (utorak, 20.45) igra pretposlednji meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo. Pobedom "orlovi" obezbeđuju sebi šansu da se u poslednjem kolu protiv Portugala u Lisabonu bore direktno za plasman u Katar.

Selektor Dragan Stojković zna da njegove izabranike čeka težak posao. Podsetio je na Luksemburg...

- Fudbal se mnogo promenio i danas mogu svi da ga i te kako dobro igraju. Utakmica u Luksemburgu je bila takmičarska, veoma važna, tako smo je i shvatili, i zato smo i pobedili. Stvorili smo devet šansi za gol, na kraju pobediti 1:0, 2:0 ili 3:0 ne menja ništa. Ne može svaka šansa da bude gol. Analizirali smo taj meč i jako me raduje pristup igrača, zaista su je ozbiljno shvatili, a moram da kažem da smo pred taktičke, tehničke, fizičke pripreme imali i psihološku pripremu, jer nismo smeli da napravimo grešku, bio je to meč koji je morao da se pobedi, što nije lako - rekao je Stojković.

Piksi ne krije šta ga je oduševilo u Luksemburgu.

- Sergej i Tadić su pretrčali po 12,5 kilometra, Vlahović 11,5, i dva defanzivca Nastasić i Veljković po 11. Sa te strane trener može da bude samo zadovoljan. Ta pobeda je nagrada za angažovanje i profesionalan odnos prema reprezentaciji, ali ljudi očekuju da na svakoj utakmici date po četiri-pet golova, što je apsolutno nemoguće.

Stojković se osvrnuo i na to kako u napadu zajedno funkcionišu Aleksandar Mitrović i Dušan Vlahović.

- A, što ne bi funkcionisali? To su naši napadači, imamo Vlahovića, Mitrovića i Jovića, zadovoljan sam s onim što imam. Mislim da se slažu, govore istim jezikom, nema razloga da se ne razumeju. Bitno je da daju sve od sebe i da igraju za tim, gaje timski duh i to potvrđuju iz meča u meč.

Tadiću, Gudelju i Mitroviću u slučaju žutog kartona preti suspenzija u poslednjem kolu protiv Portugala.

- Svesni smo kome sve prete kartoni, ne samo njima, već još trojici igrača. Imamo dovoljno vremena da razmislimo o timu, odlučiću na dan utakmice, treba biti dovoljno pametan i napraviti tim koji je sposoban da reši meč u svoju korist - zaključio je Stojković.

BONUS VIDEO:

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading
Vladimir

11.10.2021 19:24

Mislim da smo.igrali dobro.No.onakve sanse se nesmu vise propustati.Treba sutirati na gol i sa linije sesnasterca.U Portjgalu su male sande da pobedimo.No lopta je okrugla.U barazu imamo.sanse.