NASTAVLJA SE SEZONA SNOVA Šerif ispisao istoriju, prva pobeda u eliti
EPA-EFE/ANTONIO BAT

Crvena zvezda i Dinamo očegledno nisu slučajno pali - Šerif je hit evropskog fudbala. Šampion Moldavije je u debitanstkoj utakmici u eliti pobedio favorizovani Šahtjor 2:0 i tako ispisao nove stranice istorije.

Pobedu je golom najavio Adama Traore već u 16. minutu. Brazilac Kristijano vukao kontranapad po levoj strani, a Adama Traore pratio i potom iz voleja sproveo loptu u mrežu. Morao iskusni Pjatov bolje da interveniše, ali kako je golman Rudara u junu napunio 37 godina jasno je i da mu refleksi više nisu kao nekad. Bio je to peti pogodak 26-godišnjeg reprezentativca Malija, poniklog u francuskom Mecu, ove sezone na međunarodnoj sceni.

Usledila je apsolutna dominacija gostiju. Praktično su se gledali viktorije do kraja meča, ali uzalud Šahtjoru 21 šut i posed lopte 67 odsto (u jednom trenutku drugog poluvremena je čak iznosio 73). Broje se golovi, a Šerif je u jeku napada ukrajinskog tima postigao još jedan. Ponovo je asistent bio Kristijano, ovaj put za rezervistu Moma Ansanea, koji je perfektno trznuo glavom. Odigralo se to u 62. minutu, samo sedam pošto je ušao Gvinejac zamenio povređenog Dimitrosa Kolovosa.

Borusija iz Dortmunda je kao gost pobedila Bešiktaš 2:1. Gost je poveo u 20. minutu. Sjajno su kombinovali gostujući igrači, Menije je pronašao Belingema, a mladi Englez je loptu primio na grudi i snažnim udarcem u dalji ugao matirao golmana probacivši mu loptu kroz noge. Prednost je u trećem minutu nadoknade poluvremena duplirao, a ko bi drugi, Erling Haland. Poraz domaćina je u 90+4 ublažio Francisko Montero, na asistenciju Miralema Pjanića.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading