STOJKOVIĆ NAJAVIO PROMENE! Jedan od dvojice debitanata će biti starter
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Srbija će u sredu, 1. septembra, odigrati prijateljski susret protiv domaćina Svetskog prvenstva 2022. godine.

Taj meč će biti uvertira

za duele protiv Luksemburga u Beogradu (4. septembra) i Republike Irske u Dablinu (7. septembra).

Stojković je najavio da će protiv Katara izvesti kombinovan tim

"Mi volimo da igramo napadački i ne vidim razlog zašto ne bismo nastavili u tom stilu. I tako će biti i protiv Katara sutra. Mislim da će tim biti kombinovan, a razlog su utakmice koje imamo protiv Luksemburga i Irske koje su od velikog značaja za nas. Naravno, i protiv Katara očekujemo da odigramo dobar meč, ulazimo sa velikom motivacijom i respektom za protivnika. Ali to je utakmica koja ide u grupu prijateljskih i rezultat se neće računati", počeo je Stojković.

STOJKOVIĆ NAJAVIO PROMENE! Jedan od dvojice debitanata će biti starter

EPA

 

Može li eventualna pobeda protiv Katara da utiče na veći broj navijača u subotu protiv Luksemburga?

"Rezultat protiv Katara apsolutno ne znači ništa što se tiče posete protiv Luksemburga. I ako pobedimo, ili izgubimo od Katara, očekujemo veliku posetu u subotu. Ne obraćajte pažnju na rezultat, uživajte u tih 90 minuta", naglasio je Stojković.

"Dobro igraju, nema povređenih osim pomenute trojice. Igrači na koje javnost više gleda daju golove, kao što su Mitrović i Vlahović. Ali njihove forme u klubovima me ne zanimaju previše, nego me zanima da njihova forma bude u piku kada igraju za Srbiju. Ali ako su igrači već na spisku nacionalnog tima, to znači da je njihova forma zadovoljavajuća i zato sam ih pozvao na spisak".

Najavio je i prvi nastup jednog od dvojice debitanata Mileta Svilara i Veljka Birmančevića protiv Katara. 

STOJKOVIĆ NAJAVIO PROMENE! Jedan od dvojice debitanata će biti starter

EPA-EFE/Andreas Hillergren

 

"Jedan od njih dvojice će startovati", ali nije precizirao koga je uvrstio u prvih 11.

Očekujete li da vam kolega Sančez poželi dobrodošlicu na Svetsko prvenstvo u Kataru?

„Mislim da će svima to reći. Isto će reći svim selektorima, to je moje mišljenje i to je od domaćina lepo, da budu ljubazni. Ali mislim da ga previše ne zanima da li ćemo biti mi ili Portugal“.

Koliko je Ljubinko Drulović važan u stručnom štabu?

„Kao čovek, kao trener… Čim je tu, zaslužuje to, naravno da nam je dragocen. On ima status reprezentativni, ovo nije ništa novo za njega, samo se vratio gde je bio i kao igrač i kao trener“.

Biće igrača koji će prvi put igrati pred navijačima, ali opet i sam selektor je u toj poziciji?

„Moram da mislim kako ću se ja osećati, a ne igrači. Šalim se naravno. Mi smo svi ovde da pružimo zadovoljstvo navijačima i drago mi je da ćemo igrati pred njima, samo da se nešto ne promeni. Fudbal se igra zbog tih ljudi, mi živimo da igramo pred njima. Jedva čekamo taj meč i nadamo se da će mere dozvoliti da tribine budu što više popunjene, to je valjda 50 odsto kapaciteta. Verujem da i igrači u takvoj atmosferi izađu na teren jer su se i oni uželeli fudbalskog ambijenta. Mislim da neće imati problem sa time. Ono što je važno je ta dobitna kombinacija – mi smo se uželeli njih, a i o ni nas. Vidimo se 4. septembra i daćemo naš maksimum da u odličnoj partiji pobedimo Luksemburg i upišemo važna tri boda. Daćemo sve od sebe da to uradimo. Kao i uvek, nikad ne odustajemo jer verujemo“, rekao je Stojković na kraju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading