BARSA MOGLA DA ZADRŽI MESIJA Šokantne tvrdnje predsednika La Lige
EPA-EFE/Guillermo Martinez

Predsednik La Lige Havijer Tebas je za "Mundo Deportivo" komentarisao Mesijev odlazak iz Barselone i Španije.

Tebas se zbog toga našao na udaru navijača, ali nije hteo da pravi izuzetke , zahtevao je da Barselona mora da ispuni sve finansijske zahteve da bi potpisala Mesija, što joj nije uspelo.

- Jasno je da želimo imati najbolje igrače u La Ligi. Nejmar je otišao, Ronaldo je otišao, a sada više nema ni Mesija. Njegov je odlazak traumatičan, mesec dana sve je bilo kako treba, a onda je propalo. Bolno je što je otišao, ali naporno radimo da osiguramo da nam vrednost TV prava ne padne - rekao je Tebas.

La Liga je u maju ove godine prodala TV prava ESPN-u na osam godina za 1,4 milijarde dolara.

La Liga je potpisala istorijski ugovor koji bi joj trebao pomoći u krizi uzrokovanoj koronom. Američki investicionii fond CVC će prepuštati oko 10% svoje dobiti tokom narednih 50 godina u zamenu za jednokratnu uplatu 2,1 milijarde evra.

Samo četiri kluba bila su protiv ugovora, među njima su Barselona i Real.

Tebas tvrdi da su Katalonci mogli da zadrže Mesija:

- S onima koji sarađuju na našem zajedničkom razvoju sam blizak i sa njima se imam pravo nalaziti lično i pričati - rekao je Tebas optuživši još jednom Pereza da je pokretanjem Superlige hteo naneti štetu La Ligi.

Istakao je kako je Barselona pogrešila što nije prihvatila sporazum s američkim fondom dodavši da je tako mogla primiti oko 40 miliona evra namenjenih pojačanjima, a što je mogla iskoristiti za davanje novog ugovora Mesiju.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading