KLINJA REKORDER Sa 18 godina odigrao najviše utakmica u sezoni!
EPA-EFE/JEON HEON-KYUN

Barselona je proizvela novu Zvezdu. Zove se Pedri Gonzales (18).

Od mlađanog veziste niko u Evropi nije odigrao više utakmica prošle sezone.

Ustvari, tek je danas okončao sezonu, a odigrao je 73 utakmice!

U finalu Olimpijskih igara je sa selekcijom Španije posle produžetaka poražen od Brazila 1:2, pa mu je oko vrata zasijala srebrna medalja.

Pedri je za barselonu odigrao 52 utakmice, za Španiju još deset na EP 2021, tokom kvalifikacija za SP 2022 i još je igrao neke prijateljske utakmice.

Preostalih 11 utakmica odigrao je za mladu reprezentaciju Španije u kvalifikacijama za EP U-21 i za olimpijsku reprezentaciju svoje zemlje.

Prvi meč u sezoni odigrao je 27. septembra 2020. u 3. kolu La Lige, što znači da je odigrao 73 utakmice tokom 315 dana ili igrao je utakmicu na svaka 4,3 dana, što je neverovatno za klinca od 18 godina.

Broj utakmica govori i koliko je Pedri važan za Barselonu i Španiju, pa nije čudno što ga Transfermarkt procenjuje na 80 miliona evra, po čemu je najvredniji tinejdžer na svetu, ispred ofanzivca Arsenala Bukaja Sake (19), koji vredi 65 miliona evra.

Pedri je posebno fascinirao na EP i to u polufinalnom susretu protiv Italije. Oduševljenje nije krio ni selektor Luis Enrike:

- Dani Olmo je odigrao neverovatno, ali jeste li vi primetili kakvo je prvenstvo odigrao 18-godišnji mladić koji se zove Pedri? Tako ni Andres Iniesta nije igrao. Nisam video nikoga na EP, SP ili OI da tako igra s 18 godina. To je nešto izvan svake logike.

Pedri je u regularnih 90 minuta polufinala imao 100% tačnih dodavanja, a u produžecima je izgubio dve lopte pa je susret završio sa 65 tačnih dodavanja od 67 pokušaja. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading