EGZOTIČNA DESTINACIJA Kaluđerović ima novi klub, daleko od Srbije
EPA

Andrija Kaluđerović je neočekivano napustio Srbiju. Prošlu sezonu je završio u Radu, ali pošto su se “građevinari” sa Banjice preselili u Prvu ligu Srbije, iskusni golgeter je novu sezonu počeo u Proleteru.

Boravak u Novom Sadu je kratko trajao. Da je do prekida saradnje došlo, potvrđeno je i od strane Proletera. Očigledno je da je postojao dogovor o mogućnosti odlaska u slučaju bolje ponude. Kaluđerović će karijeru da nastavi u Nasafu, klubu iz Karšija u Uzbekistanu.

Aktuelni vicešampion je posle 12 odigranih kola u novoj sezoni treći na tabeli, sa devet bodova manje od vodećeg Pahtakora.

Kaluđeroviću će ovo biti 24. klub u karijeri, a iz srpskog fudbala odlazi sa čak 80 golova u eliti. Po ovom parametru je izjednačen na “večnoj listi strelaca” sa Milanom Bojovićem. Ali će sad napadač lučanske Mladosti imati šansu da popravi skor i uđe u istoriju kao najuspešniji golgeter u istoriji elitnog fudbalskog ranga u Srbiji.

Tokom bogate karijere igrao je u Evropi, Aziji, Australiji i na Novom Zelandu. U Srbiji je igrao (između ostalog) za OFK Beograd, Spartak, Crvenu zvezdu, Vojvodinu i Rad.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading