KVALIFIKACIJE ZA LIGU ŠAMPIONA Seltik u problemu, Dinamo na korak od cilja
Tanjug/Ap

Zagrebački Dinamo i Ferencvaroš su pred plasmanom u treće kolo kvalifikacija za Ligu šampiona, dok je Seltik remijem kod kuće protiv Mitjilanda značajno sebi zakomplikovao situaciju. 

U meču u kojem su viđena dva crvena kartona, po jedan na obe strane, Seltik je poveo posle 39. minutu igre golom mladog izraelskog napadača Lila Abade. Bila je to kruna Seltikovog više od igre u prvom poluvremenu pošto su se pred golom Danaca ređale šanse Eduarda i Rajana Kristija.

Odlično  proluvreme krunisano je samo jednim golom za škotski tim, a senku na ovaj deo igre bacilo je isključenje Nira Bitona zbog drugog žutog kartona. Već u 56. minutu prednost od igrača više za Mitjiland je anulirana nakon isključenja Andresa Drejera, a priliku da dotuče danski tim propustio je Kalum MekGregor pogodivši prečku.

Mitjiland je uspeo da izjednači u 66. minutu kad je Evander postigao odličan gol iz slobodnog udarca.

Rapid iz Beča je posle preokreta slavio protiv praške Sparte - 2:1, ali je pitanje prolaska dalje i potpuno otvoreno. Gosti iz Češke su poveli već u trećem minutu golom Ladislava Krejčija, a potpuni preokret domaćinu obezbedio je sjajni Kristof Knasmilner, strelac golova u 63. i 71. minutu. Bivši kapiten Crvene zvezde Filip Stojković odigrao je ceo meč za Rapid, a krajem prvog poluvremena je zaradio žuti karton.

Dinamo je rutinski pobedio Omoniju, golovima Majera i Jakića ud rugom poluvremenu. Marko Šćepović je igrao za Omoniju do 82. minuta. 

SEMAFOR

Alaškert – Šerif 0:1 

(Luvanor 85)

Linkoln – Kluž 1:2 

/Rosa 45 – Debeljuh 52, 58/

Dinamo Zagreb – Omonija  2:0 

(Majer 65, Jakić 81)

Ferencvaroš – Žalgiris  2:0 (2:0)

(Uzuni 25, Nguen 39)

Rapid Beč – Sparta Prag 2:1 

(Knasmilner 63, 71 – Krejči 3)

Seltik – Midtjiland  1:1 

(Abada 39 – Evander 66)

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading