JEDNO PISMO PROMENILO SVE Barselona odustala od puta u Izrael
EPA-EFE/Quique Garcia

Predsednik Barselone Đoan Laporta otkazao je planirano gostovanje katalonskog tima u Jerusalimu zakazano za 4. avgust.

U ovom terminu španski velikan trebalo je da odigra prijateljski meč protiv Beitara u Malha distriktu, delu koji je 1948. godine etnički očišćen tokom stvaranja izraelske države.

Dolazak Barselone i utakmica protiv tima koji je poznat po navijačima koji su rasisti i nacionalisti je razočarala mnoge navijače kluba. Javno su kritikovali ovaj potez, ali na kraju od utakmice neće biti ništa.

Fudbalski savez Palestine je poslao dopis katalonskom klubu, ali i UEFA i FIFA, u kojem su iskazali zabrinutost zbog izbora kluba i lokacije za prijateljski meč.

U Barseloni su se nakon toga predomislili i odlučili su odustati od puta.

Laporta je pismom kontaktirao predsednika Fudbalskog saveza Palestine Džibrila Radžuba i saopštio mu da prijateljskog meča u Jerusalimu neće biti. Dodao je da je Barselona demokratska sportska institucija koja ima svoje principe i koja se uvek izražava kroz brojne akcije, kao i da su u potpunosti na strani slobode za sve ljude na svetu.

Izraelski klub je poznat po tome što su njegovi navijači protiv toga da muslimani imaju ikakve veze sa klubom, a na kraju im je vlasnik postao arapski šeik.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading