VEŠOVIĆ SE PRISETIO TEŠKIH TRENUTAKA U CRVENOJ ZVEZDI: Mi treniramo, na JNA se čuje himna Lige šampiona
Foto: Marko Metlaš/Alo!

Marko Vešović je crveno-beli dres nosio četiri godine, a situacija u klubu dok je on igrao nije bila baš sjajna.

On je u podkastu poznatog srpskog komentatora Aleksandra Stojanovića govorio o teškim trenucima kada su fudbalerima skidani dresovi i razbijani automobili, ali i situacije kada je Partizan igrao Ligu šampiona.

Dok su crveno-beli trenirali na terenu iza severne tribine "Marakane", Partizan je igrao najjače evropsko takmičenje protiv velikih rivala na svom stadionu.

Čula se himna Lige šampiona, a Zvezdinim igračima se ta situacija nije dopadala i osećali su se jadno.

DOBOŠ Hrvatskom klubu rasprodaju sve, čak i mašinu za veš, a „delije“ pamte kako ga je Zengina Zvezda odrala

SJAJNA VEST IZ UEFA STIGLA NA "MARAKANU" Zvezda ruši rekord po pitanju zarade, a evo šta još može da joj donese milione

Vešović je u večitim derbijama igrao osam puta, zabeleživši pet pobeda i tri poraza.

- Igrao sam dosta derbija i svaki ima posebnu draž. Neverovatno je igrati derbi, pamtim tu atmosferu i to nigde na svetu nema. Nije lako igrati. To je više tuča i rat nego fudbal. Mnogi ljudi koji gledaju to vide. Kažu 'Zašto se ne igra više fudbal nego prekid, udari, uklizaj...'. To je baš zbog pritiska, kad ćeš se dokazati navijačima ako ne u derbiju? Ko dobije derbi živi kao kralj do sledećeg derbija, znaš i sam. Možeš da izgubiš sve, ali derbi ne smeš da izgubiš. A u tom periodu Partizan je bio vladar, uzeli su 5-6 titula, ne sećam se koliko tačno i mi smo mnogo patili - prisetio se Marko Vešović u emisiji "ALESTO" i dodao:

- Ja nikad neću zaboraviti jedan dan kad smo mi trenirali iza Marakane gde su pomoćni tereni, u sedam popodne nam je bio trening, a čuješ sa stadiona JNA krenula himna Lige šampiona. Znači, mi na treningu kao jadnici jadni, baš loša atmosfera i u klubu i oko kluba, a onda čuješ tamo himnu Lige šampiona. Kažeš sebi 'Šta mi igramo, šta smo mi? Ne možemo ništa da uradimo'. Oni su jednostavno u tom trenutku bili, možda da kažem, i bolji kao ekipa, ali kad je došao derbi mi smo uvek bili pata-pata. Derbi je uvek nešto posebno. Možeš biti ne znam koliko bolji i ne znam koliko para više da imaš u tom trenutku, derbi je nešto posebno. Nije merilo ništa drugo sem derbija, a mi smo derbije dosta dobro igrali. Sećam se da smo posle dugo godina dobili, mislim da je to bilo kad je Prosinečki došao. To je bilo na Marakani, kad je Kasalica dao gol, kad je Luka Milunović debitovao i lobovao Stojketa. To je bio delirijum, fešta za pamćenje - ispričao je Marko Vešović u podkastu.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading