DA LI DŽORDANOV KUM DOLAZI U ZVEZDU? Crveno-beli žele asa Barselone, ali postoji jedan problem
Foto: EPA/EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Barselona je obavestila Korija Higinsa (34 godine, 196 centimetara) da nije u planovima za sledeću sezonu prvog tima.

To znači da je slobodan u izboru nove sredine i da bi mogao da pređe u Crvenu zvezdu, ali postoji jedan problem.

- Kori Higins ima još godinu ugovora sa Barselonom, ali obe strane su se pregovorima saglasile da se rastanu. Taj razgovor je pratila Crvena zvezda, koja je zainteresovana za njegovo dovođenje - objavio je španski košarkaški portal "Piratas del Basket", čime je status bivšeg asa CSKA Moskve donekle postao jasniji.

Ipak, problem pri njegovom eventualnom dolasku u Zvezdu mogao bi da bude zdravstveni status, jer mu je povreda pravila velike muke. Higins je zbog problema sa leđima u maju propustio Fajnal-for, a klub je saopštio da je morao na operaciju zbog bola u leđima. Sjajno zvuči podatak da je Higins nastupio na čak šest uzastopnih Fajnal-for turnira od kada je u sezoni 2015/16 debitivao za CSKA Moskvu i odmah postao prvak Evrope, što je uspeo i 2019, sa istim timom.

DA LI DŽORDANOV KUM DOLAZI U ZVEZDU? Crveno-beli žele asa Barselone, ali postoji jedan problem

Foto: Marko Metlaš/Alo!

 

 

Higins je bio operisan u maju u Barseloni i nije uspeo da se vrati na teren, pa je poslednji meč u Evroligi za Barsu odigrao 14. aprila protiv Valensije. U najjačem takmičenju prosečno je postizao po 8,7 poena i na 32 utakmice je ulazio kao rezerva. O njegovom dolasku u Zvezdu nedavno je govorio i sportski direktor crveno-belih, Milan Dozet, uz objašnjenje da je za bilo kakav konkretniji razgovor ili dogovor potrebno da Higins reši zdravstveni problem.

- Sa Higinsovim agentom sam veoma dugo u kontaktu i poslednje informacije nisu obećavajuće. Još ima da reši ugovor sa Barselonom, što je pri kraju, ali fizički nije zdrav i informacija od njegovog agenta je da će verovatno ostati van tržišta još koji mesec pa će potom videti opcije - otkrio je Dozet.

Higinsov otac Tod Higins (63) je bivši NBA igrač i bivši predsednik košarkaških operacija Šarlot Hornetsa, tima koji je do prošlog meseca vodio njegov kum, Majkl Džordan. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading