Zvezda - Partizan
Foto: Alo/Foto: ALO/Marko Metlaš

 

Upravo je ovo i bio razlog da se Zvezda oglasi saopštenjem pred četvrti meč i apeluje na svoje navijače.

- KK Crvena zvezda Meridianbet kažnjen je zbog propusta u utakmici broj 3, pražnjenjem court seat-a (sedišta duž terena) i iza koša (bočno desno) za utakmicu broj 4 finala plej ofa. Klub je kažnjen i novčano sumom od 25 hiljada eura.

Zbog svega navedenog što se dešava u ovoj seriji, KK Crvena zvezda Meridianbet poziva naše navijače da ne nasedaju na bilo kakve provokacije u utorak uveče (kao što ih je bilo i u nedelju), jer zaista više nije potrebno ni previše maštovitosti (na koju se pojedinci pozivaju) i razmišljanja da se prepozna scenario po kome će se Crvenoj zvezdi prazniti hala na utakmici broj 4 – što je očigledno postao primarni cilj!

Navijajte za Crvenu zvezdu i bodrite svoj tim bez bacanja bilo kakvih predmeta na teren kako ne bi dali povoda za takav scenario. Ne nasedajte na primitivne provokacije bilo koga iz protivničkog tabora iako ih je u nedelju bilo mnogo, od  „maštovitih“ vežbi tokom zagrevanja, neprikladnih poruka i simulacija čak i sa klupe, krajnje neprimerenih gestova pojedinih igrača na parketu (što ni jedan igrač Crvene zvezde nije radio, niti će raditi).

Pošto su se u međuvremenu potpuno nepotrebno ( i kao uvek zakasnelo) javili pojedini nevažni i neuspešni sportski radnici čije jedino dostignuće je rekordna suma za neplaćen porez (što je valjda obaveza svakog pravnog i fizičkog lica u ovoj zemlji) dužni smo kao klub da podsetimo:

„Maštovitosti“ su nas naučili stvarni primeri i dešavanja iz prošlosti, potrajalo bi njihovo nabrajanje, ali da podsetimo na najveću novčanu kaznu u istoriji aba lige iz 2019.godine (polufinalni meč broj 2), preko lomljenja pločica KK Crvena zvezda na trofeju Kupa Radivoja Koraća, pa do lica koje je prošle godine prepoznato na tribini D (iznad gostujuće klupe) i kasnije uhvaćeno od strane navijača Crvene zvezde i obezbeđenja, jer je na početku pete utakmice finala bacio topovski udar na parket (u kojoj je sudija Pukl kasnije ispraznio dvoranu tokom treće četvrtine). Nije bio navijač Crvene zvezde. Zvuči poznato?

Pošto neuspešni sportski radnik nije našao za shodno da se obrati javnosti nakon prve i posebno druge utakmice finala, uz to kao po običaju je i „istrgao“iz konteksta „samo dva upaljača i jednu kovanicu“ podsetićemo javnost za kraj šta je između ostalog navedeno u delegatskim izveštajima nakon prve i druge utakmice aba finala:

Prva utakmica finala aba lige (13.05)

Na 25 min prilikom izlaska igrača gostiju na teren bačeno je nekoliko upaljača i mekih predmeta;

Na 2 min pre kraja prve četvrtine, sudije su opomenule da VIP publika iza koša mora sedeti i to se odnosi i na gledoce preko puta zapisničkog stola, nakon čega je usledila intervencija obezbeđenja;

Na 0.23 sekundi pre kraja prve četvrtine palo je par upaljača, a kovanica je pogodila sudiju Pukla;

Pred sam početak konferencije za štampu došlo je do verbalnog duela jedne nepoznate osobe koja nije novinar sa Direktorom C. Zvezde  i članom uprave kluba ali je PR domaćina odmah reagovao i uputio izvinjenje zbog takvog ponašanja te osobe;

Druga utakmica finala aba lige (15.05)

U dva navrata na teren ubacivani predmeti: 1/4 – 01 min 49 sec ubačena 2-3 metalna novčića, koji nisu nikoga pogodili, a na 00 min 17 sec ubačena dva upaljača, koji takođe nisu nikoga pogodili.

Na 1.49 tokom utakmice bačen je upaljač ka Fakundu Kampacu
Na 7.13 upaljač je bačen ka igraču Hasanu Maritinu
Na 20.47 pogođen igrač Džejms Naneli od svojih navijača…

Ovo je samo deo oba zapisnika, u kojima nismo naveli prostačke uvrede prema pojedincima koji nisu bili akteri tih utakmica. Da se zaključiti da nismo gledali iste utakmice. Toliko o „dva upaljača i jednoj kovanici“? Zbirna novčana kazna za te dve utakmice bila je 30 hiljada evra.

Crvena zvezda će učiniti sve napore da na pravi način organizuje utakmicu broj 4 i pored otežanih okolnosti i ambijenta koji okružuje ovo finale, a koji nije kreiran u nedelju uveče, već mnogo mnogo ranije - piše u saoštenju Zvezde.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.  

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading