Duško Ivanović
Foto: EPA/EPA-EFE/Georgia Panagopoulou

Košarkaši Crvene zvezde su slavili protiv Splita sa 83:74 u svom Pioniru, u meču zvaničnog 26. kola ABA lige. Crveno-beli su slavili teže nego što se očekivalo protiv rivala iz Hrvatske, koji je imao egal više od tri četvrtine meča.

Posle meča, čak je i trener Crvene zvezde, Duško Ivanović, apostrofirao činjenicu da je sve moglo i da je sve trebalo da bude drugačije na ovoj utakmici. 

- Večerašnja utakmica je trebalo da ima drugi tok, ali ponovilo se puna puta što smo imali ove godine. Opuštanje od nekih igrača, neodgovorna igra nekih igrača, morali smo čekati poslednju četvrtinu da bismo pobedili, falila je agresivnost u odbrani, ali i napadu - istakao je Ivanović na početku konferencije posle meča.

On je potom otkrio i da je razočaran izdanjem nekih igrača koji nisu imali motivaciju.

- Ne mogu da prihvatim da neko ima veći motiv od mojih igrača koji su u Zvezdi odigrali utakmicu, to ne mogu da razumem, ako neko ima, ja to ne razumem. Ne razumem kako nemaju motiv da igraju Zvezdu, bilo koju utakmicu. 

IVANOVIĆ BESAN POSLE POBEDE Ne razumem da igrači ulaze u meč bez motivacije

ABA liga/Dragana Stjepanović

 

Zvezda je imala odlične utakmice u Evroligi, ali Ivanović smatra da ne treba da dođe do tog razilaženja u prioritetima utakmica.

- Ako hoćete da tražimo opravdanja, možemo, ali za mene nije problem.

Dosta je Duško Ivanović negodovao i zbog činjenice da neki igrači nisu mogli da igraju, a za to je upravo krivica lošijeg zalaganja.

ZVEZDA NE ODUSTAJE OD PRVOG MESTA Petrušev držao čas Splićanima, vratio se i kapiten Lazić

- Nije utakmica bila kako sam predvideo, trebalo je da neki koji nisu igrali igrjau više, da uhvate ritam za ove sad utakmice u plej-ofu, ali očito da nije ispalo kako sam planirao.

Crveno-beli su se oprostili od Evrolige, pa samim tim imaju dosta više vremena za pripreme za ABA ligu.

- Pa dobro, videćemo, sad da kažemo unapred je teško. Taj period moramo iskoristiti da se igrači oporave i da poboljšamo našu igru, i jedno i drugo u malom periodu pred plej-of moramo iskoristiti na najbolji mogući način. 

IVANOVIĆ BESAN POSLE POBEDE Ne razumem da igrači ulaze u meč bez motivacije

ABA liga/ Crvena zvezda mts/Djordje Kostic

 

Upitan je Ivanović i o tome da li je "ljut na igrače" zbog nečega u toku utakmice.

- Nisam ljutit, ali ne mogu da razumem igrače koji izlaze na jednu utakmicu oficijalnu, a da igra bez motivacije. To stvarno ne mogu da razumem.

Klub s Malog Kalemegdana je i dalje u "jurnjavi" za Partizanom i prvim mestom, koje ne zavisi više samo od njih.

- Pa, mi ne možemo sami. Oni moraju da izgube jednu utakmicu, ali što nas tiče, mi ćemo da pokuišamo da dobijemo dve utakmice koje nedostaju, ali ne zavisi od nas. Ali, do sada nam niko nije pomogao, ne nadamo se ničemu, tako da... Samo moramo da se uzdamo u sami sebe.

I za kraj, jedan od najboljih je bio Nemanja Nedović, koji se vratio posle povrede.

- U početku nije, u drugom poluvremenu je bio bolji, to je igrač koji pravi razliku, nadamo se da ćemo iskoristiti dve utakmice da uhvati ritam pred plej-of, jer pauza koju je napravio je ostavila traga na njega. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading