VREĆA NOVCA NA "MARAKANI" Evo koliko će Zvezda profitirati od reprezentativaca Srbije u Kataru
FK Crvena zvezda

Najmanje dva fudbalera iz redova Crvene zvezde će sigurno nastupiti na predstojećem Mundijalu, s obzirom da se Strahinja Eraković našao na spisku Dragana Stojkovića, a drugi će sasvim izvesno biti kapiten Kanade Milan Borjan.

Popularni Čupa se i zvanično našao na spisku selektora reprezentacije Srbije - Dragana Stojkovića Piksija, te će biti jedan od 26 Orlova koji će putovati u Katar.

Čeka se samo i da selektor Kanade ozvaniči i da će i kapiten crveno-belih, Milan Borjan biti među putnicima kada je ta zemlja u pitanju. 

Osim njih dvojice, na Svetsko prvenstvo bi mogao da otputuje i brzonogi krilni napadač crveno-belih Osman Bukari, koji se prethodno našao na širem spisku reprezentacije Gane, ali se i za njega čeka zvanična potvrda, a konačni spisak Gane trebalo bi da bude objavljen u ponedeljak. 

VREĆA NOVCA NA

FK Crvena zvezda

 

IZBORI U ZVEZDI Terzić: Nemamo opoziciju i to je dokaz dobrog rada

Ovo će doneti značajan finansijski plus klubu iz Ljutice Bogdana, s obzirom na to da će za svaki dan koji reprezentativci provedu na Mundijalu uključujući i pripreme, klub prihodovati 10.000 dolara. To znači da će Zvezda samo od jednog reprezentativca zaraditi minimalno 190.000 dolara.

To znači da će bez Bukarija Crvena zvezda inkasirati minimalno 380.000 dolara, a cifra može biti i veća, ukoliko neka od reprezentacija prođe grupu i izbori plasman u nokaut fazu.

Što se reprezentativci budu duže zadržavali, to će i veći novac da se slije u klupsku kasu Zvezde.

Prihodovaće i svi ostali klubovi, budući da je FIFA za klubove namenila novčani fond od 209 miliona dolara.

Podsetimo, Srbija igra u grupi G na Mundijalu, gde su još i Brazil, Kamerun i Švajcarska.

Srbija prvi meč igra 24. novembra (20.00), rival je Brazil, četiri dana kasnije (11.00) sledi meč sa Kamerunom, a drugog decembra (20.00) susret sa Švajcarskom.

Reprezentacija se okuplja 14. novembra u Sportskom centru FSS u Staroj Pazovi, dan kasnije (10.00) odlazi u Manamu, gde će 18. novembra (18.30) na programu biti prijateljski meč sa Bahreinom. Srbija će u svojoj bazi u Dohi biti od 19. novembra, a u pitanju je hotel Riksos. 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading