STANKOVIĆ UOČI MEČA SA KOLUBAROM: Pobedili smo Rendžers, idemo u odbranu duple krune!
FK Crvena zvezda

Posle ispadanja iz Evrope, Crvena zvezda nastavlja trku sa Partizanom. 

Prvi korak je Kolubara, koja stiže na stadion "Rajko Mitić" u nedelju od 18:30. 

Crveno-beli su pobedili Rendžers 2:1 u revanšu, ali bila je to Pirova pobeda, pošto je Zvezda ispala.

-Sigurno je da su podigli nivo. Vidim da imaju igrače koji neće moći da nastupe zbog žutih kartona. Mi izlazimo iz teškog meča, kako emotivno, tako i fizički. Dosta smo se istrošili i imamo igrače koji neće moći da nastupe što zbog umora, što zbog povreda, jer su i Metalac i Rendžers ostavili trag u kratkom vremenskom periodu. Ali ipak, to ne menja naše ciljeve i zahteve. U Lazarevcu smo ušli jako u utakmicu iako je teren bio težak, ali smo otvorili na vreme, i posle toga znate i sami kako je išlo - kaže Stanković.

Ostaje žal za dvomečom.

-Arhivirali smo Rendžers, ali ostaje žal, pogotovo nakon što se prespava i kada se okrenemo nazad da vidimo šta smo sve uradili i šta smo mogli. Ostaje žal, jer mislim da smo dosta šansi promašili. Kao što smo pričali dosta puta, kada dođeš u „nokaut fazu“, plaćaš male greške. Sitnice i detalji odlučuju pobednika i prolaz u narednu rundu, što se ovog puta nama desilo. Dosta toga smo promašili, i skupo smo platili svaku grešku. Ostaje nam prostora da budemo preponosni. Juče smo videli par Rendžers – Braga, a mi se već poznajemo sa Bragom, pa ko zna šta je tu moglo da bude. Ali opet govorim, arhivirali smo sve. Ostaje nam odbrana duple krune, što je veliki i najvažniji cilj u ovoj sezoni. Sve ovo što je došlo, je jedan bonus za naše navijače i naš klub, i jedan veliki iskorak za naše igrače.

STANKOVIĆ UOČI MEČA SA KOLUBAROM: Pobedili smo Rendžers, idemo u odbranu duple krune!

FK Crvena zvezda

 

Kolubara u Beograd stiže bez najboljeg strelca Đuranovića.

-Sigurno da kada u jednoj ekipi neko iskače, kao što on iskače u Kolubari, njegovo neigranje je jedan plus za nas. Opet kazem, u vašem pitanju je da igramo na Marakani. Video sam letak koji su Delije istakle, da su presrećni i preponosni na momke, tako da i mi svi želimo da sutra dođe što više ljudi, da pozdrave ove hrabre igrače koji su ostavili sve na terenu. Nebitno ko će igrati u Kolubari, mi znamo naš zadatak.

Da li će Motika i Stanković dobiti šansu?

-Možda je momenat. Videćemo posle današnjeg treninga jer smo dosta iscrpljeni. Videćemo ko se kako oseća i ko je koliko uspeo da odmori. Već imamo u glavi kako ćemo i šta ćemo, fale male sitnice, ali mislim da ima prostora da Nemanja počne utakmicu. Korak po korak. Čim oni treniraju i rade sa prvim timom, ima mesta za sve. Tako da će sigurno i Stanković igrati, ali videćemo da li od početka, ili će ući, objašnjava Stanković. 

O formaciji sa dvojicom napadača.

-Ima svojih i za i protiv, kada se igra sa dva špica. Sigurno da odbrana i vezni red mogu da trpe u tim situacijama dosta jače, ako se presing ne uradi kako treba. Ja sam zadovoljan kako su njih dvojica izgledali u paru. Mogli smo to još bolje da realizujemo nekih 55-60 minuta. Imali smo stvarno dosta šansi. Govorili smo već, svaka utakmica je za sebe, i ona će biti pripremljena za sebe. Crvena zvezda uvek igra direktno i ofanzivno, a da li će tu biti jedan ili dva špica, nama to ne menja previše.

STANKOVIĆ UOČI MEČA SA KOLUBAROM: Pobedili smo Rendžers, idemo u odbranu duple krune!

EPA-EFE/ROBERT PERRY

 

Da li će se sastav menjati?

-Videćemo. Ne mogu da vam izdiktiram kompletnu postavu. Ja odustajati od naše formacije i najjačeg tima neću sigurno. Treba da vidimo ko se koliko odmorio. Ova utakmica dolazi pred reprezentativnu pauzu, tako da, ovo je poslednji napor u ovom ciklusu. Imaće posle toga par dana slobodno, i mogu da izguraju. Mi smo se spremali i pričali dosta o tome, da nam je kraj februara i ceo mart najvažnije da se osećamo dobro, fizički i mentalno. Mislim da smo pogodili pravi tajming, i ono što smo planirali. Ovo je poslednji napor u ovom ciklusu, pa ćemo da odmorimo, a posle ćemo videti na početku aprila.

Zvezda je zabeležila i ove sezone sjajan rezultat u Evropi.

-Ovaj put, Crvena zvezda je krenula pre pet – šest godina. Rekao sam na prethodnoj konferenciji da sam se naslonio na projekat koji je ozbiljan i dugoročan. Crvena zvezda je iz godine u godinu pomerala svoje granice. Mogu da pričam o periodu od kada sam ovde. Što se tiče Evrope, doneli smo dosta bodovnih koeficijenata za srpski fudbal, ali i za naš klub. Da je neko pričao da će srpski klubovi imati priliku da direktno idu u Ligu šampiona, delovalo je kao san. Polako se ostvaruje, i meni je drago što srpski fudbal napreduje i što krupnim koracima gazimo napred.

STANKOVIĆ UOČI MEČA SA KOLUBAROM: Pobedili smo Rendžers, idemo u odbranu duple krune!

FK Crvena zvezda

 

Pohvale stižu i za Strahinju Erakovića.

-Sećam se razgovora sa Draganom Stojkovićem. Pričali smo o dosta stvari i dosta stvari se podudarilo. Tako je i sa pričom o Erakoviću. Rekao sam da je to momak koji pred sobom ima lepu karijeru. Pred sobom ima fenomenalnu bazu. On je neko ko je ozbiljan radnik i neko ko na svakom treningu gleda da izvuče maksimum za sebe. Mnogo mi je drago što to prolazi primećeno. Treba da nastavi ovako, i videćete i sami, da će se ostvariti sve što smo pričali, zaključio je Stanković. 

BONUS VIDEO: 

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu. 
 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (1)

Loading