ALO U KLUŽU Šumudika pred revanš protiv Zvezde napravio odluku koja je mnoge iznenadila
EPA-EFE/Alessandro della Valle

Od našeg specijalnog izveštača iz Kluža Miloša Topalovića

Za razliku od Zagreba gde ima pojedinaca koji veruju da Dinamo može da eliminiše Šerif, posle 0:3 u Tiraspolju, u Klužu to nije slučaj. Možda i zbog činjenice da je Crvena zvezda postigla gol više od tima koji joj je zagorčao život u kvalifikacijamaza Ligu šampiona.

Rumuni se više bave predstojećim derbijem Kluž-FCSB, koji se igra za vikend, nego revanš duelom Kluž-Crvena zvezda u kvalifikacijama za grupe Lige Evrope. Nije sportski predati se, ali ima logike posle 0:4 na "Marakani" i situacije u klubu.

Promena na golu

U prošlom kolu protiv Arđeša Šumudika je „odmarao“ Karmonu dok se među stativama našao iskusni golman Balgradean i verovatno će braniti protiv crveno-belih umesto Litvanca Arlauskasa.

Poslednja vest koja se odnosi na Crvenu zvezdu je ona u kojoj se navodi da je pobedila TSC sa 3:1 u nacionalnom šampionatu.

Rukovodioce Kluža više zanima reakcija fudbalera i njihov odnos sa trenerom Mariusom Šumudikom, posle fijaska u Beogradu, nego što veruju u čudo. Naime, ne znaju šta da rade i kako da se postave. Momci koji su u katakombama „Marakane“, dok su se tuširali, vikali „Zbogom Šumi“ mogu da bojkotuju stratega što bi našem šampionu olakšalo posao u revanšu.

Selektor Radoi pozvao trojicu

Rumunski selektor Mirel Radoi za naredne mečeve (Island, Lihtenštajn i Severna Makedonija) u kvalifikacijama za Mondijal 2022. godine (lođe su startovali pobedom i sa dva poraza) pozvao je tri igrača Kluža. To su: defanzivci Mario Kamora i Kristian Manea i napadač Denis Alibek.

Klaudiu Petrila je pozvan u U21 selekciju, a treći golman Oto Hindrih u U20.

"Šumi" je nameravao da izbaci iz tima najbolje igrače Marija Kamoru, Ćipriana Deaka i Ovidiju Hobana, ali je uprava to sprečila. Održan je sastanak na kome je zaključeno:

- Stvari su nazvane po imenu.

Iako mu je odmah posle žreba rečeno da će dobiti otkaz ako ga eliminiše Crvena zvezda, što je sad izvesno, on traži slamku spasa najavljujući "osvetu", a pod tim verovatno podrazumeva pirovu pobedu.

- Videćemo u budućnosti šta ljudi u upravi žele od mene, šta mogu da im ponudim, šta igrači mogu da im ponude. Ne znam šta će se dogoditi. Svaki trener je pribijen uza zid kad nema rezultata - ostao je zakopčan Šumudika koji nije poznat po tome da podvija rep, ali sad je prinuđen na takvo ponašanje.

Teško sa Srbima

Iako je Kluž ostvario dosta zapaženih rezultata u Evropi, teško izlazi na kraj sa klubovima koji su srpskog „porekla“. Jagodinu je eliminisao sa 0:0 i 1:0 u sezoni 2013/14 u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Ove godine takmičenje je počeo dvomečom sa Borcem iz Banjaluke i jedva je prošao posle produžetaka, i to golom u 118. Aleksandra Kipčijua sa velike udaljenosti, 3:1 i 1:2.

A nije da ih nema. Sa maksimalnim učinkom lider je šampionata Rumunije, ali on ne donosi novac za egzistenciju već Evropa.

- Pokazali smo snagu, da smo dobro pripremljen tim, sa fizičkog stanovišta nismo imali problema, s obzirom na to da smo tim sa najviše odigranih utakmica u Evropi – i dalje se brani Šumudika čiji je tim u Bernu i Beogradu primio sedam golova!

Doduše, povreda komadanta odbrane Burče, suspenzija Pauna za meč u Beogradu i interni nesporazum sa Kipčijuom uslovili su da izvede tim bez identiteta i ne čudi debakl.

Ko zna, u slučaju još jednog poraza od Crvene zvezde možda će šarmantna portparolka Mihaela Oana Sabau imati (ne)zahvalan zadatak da saopšti:

- Mariuš Šumudika više nije trener CFR Kluža!

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading