ISPLIVAO I RAZLOG Zvezda neočekivano ostala bez planiranog pojačanja
Alo.rs/Marko Metlaš

Nikako da Crvena zvezda reši pitanje napadača za sledeću sezonu. Dovođenjem Aleksandra Dragovića i Nenada Krstičića brutalno su pojačane defanziva i vezni red, ali za sad špic nikako da stigne. Zapelo je i sa dovođenjen Norvežanina nigerijskog porekla, pa je veliko pitanje da li će Ohi Omojdžuanfo doći na stadion Rajko Mitić. 

Trener Moldea Erling Moe poručio je iz Norveške da ne postoji šansa da Ohi dobije dozvolu za transfer pre 1. avgusta. Takva varijanta ne odgovara srpskom prvaku i verovatno neće čekati kraj meseca za realizaciju, jer kvalifikacije za Ligu šampiona kreću 10 dana ranije.

- Ohi ne može da ide dok nemamo zamenu za njega. Znamo da postoji veliko interesovanje klubova iz Evrope, ali moraće da sačekaju. Prelazni rok u Norveškoj počinje 1. avgusta, do tada prvi strelac ekipe mora da ostane sa nama - rekao je , trener Moldea.

Dodatni razlog za Moldeovo taktiziranje leži i u činjenici da je Ohi Omuijanfo na poslednje tri utakmice u prvenstvu Norveške postigao šest golova (na svakoj po dva). To daje mogućnost klubu da traži veći novac za njega i pored činjenice da mu ugovor ističe na kraju 2021. godine.

Tačno je da je Omujinafo u punoj formi i da mu nije potreban pripremni period, ali i pored toga Crvenoj zvezdi ne odgovara da stigne početkom avgusta. Dejan Stanković želi da ima novog špica na raspolaganju za mečeve sa Makabi Haifom ili Kairatom. Čekanje Ohija Omojunafoa značilo bi i da Crvena zvezda bez novog špica ulazi i u mečeve trećeg kvalifikacionog kola, ili barem u prvu utakmicu. Bio bi to preveliki luksuz, jer bi Stankoviću na raspolaganju bili samo Pavkov i Krstović od klasičnih napadača.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading