Policija, rotacija
Printscreen: Youtube
Policija, rotacija

Printscreen: Youtube

Ilustracija: Printscreen: Youtube

Odmah posle ubistva MMA borca Radoša Joksimovića (27), u utorak uveče ispred restorana "Neptun" u Kragujevcu, policija je uhapsila osumnjičenog A. M. (22). On je, kako nezvanično saznajemo, inspektorima predao pištolj iz kojeg je pucao, a zatim je i priznao zločin. Navodno, tvrdio je da nije nameravao da ubije Joksimovića, već da ga rani i zaplaši.

- Joksimović i A. M. su se sukobili pre nekog vremena, i tada je MMA borac pretukao mladića osumnjičenog za zločin - rekao nam je izvor blizak istrazi.

- Uhapšeni je tvrdio da se plašio i da je zbog toga pucao u Radoša.

Pola sata pre likvidacije, u bašti restorana su se našli pokojni Joksimović, njegov advokat Nikola Ivković i poznati kragujevački muzičar, kako bi postigli dogovor oko jednog spora.

- Ništa nije ukazivalo na to da Radoš ima neke probleme - kaže advokat Ivković.

- Čak je bio i opušten. Vedrog duha i, kako je pričao, spreman za trening. Čuo sam da se u neposrednoj blizini parkira motor, ali tome nisam pridavao pažnju. Ulici sam bio okrenut leđima. Zabrinutost se nije primećivala ni na licu Joksimovića. Usledila su dva pucnja i zvuk motora koji odlazi. Sve se odigralo za par trenutaka. Video sam da je Radoš pogođen u grudi i da je klonuo.

Ivković objašnjava da nije stigao da se okrene, jer je instinktivno prišao Joskimoviću, da mu opipa puls.

- Već u tom trenutku mi se učinilo da ne daje znakove života. Sa konobarima sam pokušao da mu ukažem prvu pomoć. Okrenuli smo ga na stranu... - priseća se advokat pokojnog mladića.

Drugi svedok, koji je želeo da ostane anoniman, da ubica nije skidao kacigu sa glave i da je posle ispaljenih hitaca pobegao ka Gradskim bazenima i Velikom parku. Dodaje da je do ovog slučaja verovao da se takva ubistva mogu videti samo na filmu.

Vest o ubistvu poznatog boksera munjevitom brzinom se pronela gradom. Na desetine prijatelja je do ponoći čekalo rezultat lekarske reanimacije ispred Urgentanog centra u Kragujevcu. U sredu su se okupili u Mlatišuminoj ulici u naselju Vinogradi, gde je živeo Joksimović. Insistirali su - bez fotografisanja i imena. Na prvi pogled jaki momci, sportisti, o svom drugu su pričali s mnogo emocija. Čak nisu krili suze. Tvrde da Radoš nikada prvi nije udario. Uvek je, kažu, bio spreman da zaštiti slabije.

Parafinska rukavica

Nadležno tužilaštvo naložilo je da se nad preminulim Joksimovićem uradi obdukcija, kao i da se od osumnjičenog uzme parafinska rukavica.

- A. M. je određeno zadržavanje do 48 sati - saopštila je policija, posle čega će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

Komentari (1)

Naki

20.09.2018 06:29

Opasni momci cujte i pocujte nema vise jaki i jacih ima samo ludih i ludjih pa povedite racuna koga bijete jer posto drzava na takva prebijanja ne reaguje mozda policija al sudstvo korumpirano tesko onda nek uzme svako stvar u svoje ruke i reseno