SRBIJA IMA ZLATNOG DEČKA Proslavljeni MMA trener Ivan Đorđević za "Alo": Siguran sam, u Marku živi demon, ali biće veliki šampion
Foto: Printscreen/Printscreen Instagram

Marko se vraća u oktagon 28. maja na FNC 11 u Zagrebu. Njegov protivnik je Šamil Irisibiev (4-1-0), a Đorđević za "Alo" otkriva kako su tekle pripreme.

- Markove pripreme danas izgledaju sasvim drugačije od svega što smo do sada radili jer je sve usko povezano i sa oporavkom od operacije kolena. Radi se na rekompoziciji celog tela, stvaranju novih doživljaja u obrascima pokreta i aktivaciji specifičnih manjih mišićnih grupa koje često zapostavljamo pa to u teškim treninzima vodi ka povredama - jasan je iskusni trener.

Nastavio je u istom ritmu.

- Cilj je da se Marko vrati spremniji nego ikad i da se napravi dobar temelj za dalje ozbiljnije pripreme za naradne mečeve. Markov protivnik je izuzetno nezgodan Čečen, koji preferira rvanje što za nas nije iznenađenje, ali je izuzetno tehnički dobar i u drugim segmentima borbe. Ideja je bila da se Marku nađe neki lakši protivnik od ovog za povratak mečevima, međutim imali smo preko 10 otkazivanja u nekih tri nedelje i na kraju smo došli do ovog borca koji nije nimalo naivan i sigurni smo da Marka očekuje prilično ozbiljan meč. Lično ga učim da svakog protivnika posmatra kao svetskog šampiona. Tako je i sada.

Povreda kolena bila je baš neugodna.

- Povreda je sada iza nas, međutim još je mnogo rada pred nama i velikih izazova da njegovo telo dovedemo u stanje da može da radi jake treninge, pripreme i mečeve a da se rizik povrede svede na minimum.

STRAŠAN NOKAUT Bosanski Hulk bije bez milosti (VIDEO)

Đorđević je otkrio kako je biti trener Marka Bojkovića.

- Sada sam već i siguran da u Marku živi neki demon (smeh). Njegova beskrajna energija i nemir često predstavljaju problem jer nema mira onda kada bi trebalo da odmara, što nama kao trenerima nekada zadaje probleme, pa moramo mi da trošimo dodatnu energiju na kritike (najblaže rečeno). Međutim njegov dar za ovaj sport i scenu su bez granica i zato smo svi složni da je on zlatni decko, koji će blistati na svetskoj sceni jednog dana.

Marko i Icko su postali totalni hit na društvenim mrežama.

- Moram priznati da je naša aktivnost na društvenim mrežama bila Markova ideja, jer ja sa tim vrlo slabo stojim... Bolje reći slabo sam stajao, sada već postaje jasno da i ja imam dar za te stvari. Ono što je meni značajno jeste da su mi društvene mreže mnogo pomogle da se kao trener približim klincima na jedan vrlo zanimljiv način koji je njima očigledno skroz interesantan, pa se tako od januara meseca u sali traži mesto vise. Svakako da je to dobar način da se na određene stvari i skrene paznja, pa nekada moji videi budu vrlo ozbiljni, međutim ti ozbiljni videi obicno ne naiđu na toliko pažnje kao oni šaljivi. U svakom slučaju naša aktivnost na mrežama će se dodatno pojačati u narednom periodu.

Da li je Marko nekad uspeo da stvarno prenkuje Icka?

- Marko je samo jednom uspeo da me zaista prenkuje, a ostavićemo publici da provali koji je od tih videa bio sasvim autentičan i bez glume - poručio je Đorđević.

Za više sportskih informacija, zapratite našu Fejsbuk stranicu.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                              

 

 

 

 

 

PROČITAJTE KLIKOM OVDE NAJVAŽNIJE AKTUELNE VESTI

Komentari (0)

Loading